Manufacturers

BCN3D neemt cloudplatform AstroPrint over

Software moet profiel 3D printerfabrikant versterken

Het Spaanse BCN3D neemt het Amerikaanse cloudplatform AstroPrint over. Met deze stap versterkt de 3D printerfabrikant de positie. Hardware én software zijn namelijk beide nodig voor een brede uitrol van 3D printen, aldus BCN3D.


Het is de eerste overname die BCN3D doet, sinds vorig jaar zelf onderdeel van een grotere groep. Met deze stap onderstreept de fabrikant van FFF printers de rol van software. AstroPrint heeft een cloudplatform ontwikkeld om 3D printprocessen te stroomlijnen en de workflow vergaand te digitaliseren. Het Amerikaanse bedrijf, dat in 2013 startte, telt meer dan 200.000 geregistreerde gebruikers in 130 landen. Gemiddeld zijn 2.000 printers tegelijkertijd op het platform aangesloten.

AstroPrint
Het team van AstroPrint (foto AstroPrint)

Diepere integratie hard- en software

“Wij zien dit als een nieuw hoofdstuk in ons streven om de best mogelijke oplossing te bieden, zowel op het gebied van hardware als software”, zegt  Xavier Martínez Faneca, CEO van BCN3D. Het is de bedoeling dat de softwareteams van de beide bedrijven samen gaanwerken aan heel nieuwe oplossingen, die verder gaan dan het huidige cloudplatform. BCN3D wil met de overname de stap richting Industrie 4.0 versnellen, iets waar alle klanten op termijn van zullen profiteren. De AstroPrint technologie wordt geïntegreerd in de BCN3D cloud. Co-founder en CTO van AstriPrint, Daniel Arroyo, wordt de nieuwe Chief Software Solutions bij BCN3D. Hij verwacht dat de samenwerking tot een verdere integratie van hard- en software zal leiden.

Onafhankelijk platform blijft

De eerste stap is de ontwikkeling van een hele nieuw BCN3D cloud platform, schrijft hij zelf in een blogpost op de website van AstroPrint. Daarnaast blijft het ook doorgaan met het aanbieden van een printeronafhankelijk AstroPrint platform. Hiervoor blijft het team ook ontwikkelen.

Back to top button