Technology

BCN3D VLM printtechnologie laat ruimte voor betere materialen

Nieuwe technologie print met 50 keer meer viscose materialen

BCN3D heeft een tweede printtechnologie gepresenteerd, naast FFF printen. Het gaat om Viscous Lithography Manufacturing, afgekort VLM. Met deze technologie kan de Spaanse fabrikant harsen verwerken die tot 50 keer meer viscoos zijn dan de huidige standaard in de AM-industrie. De technologie is gepatenteerd.


Het principe lijkt op de manier waarop keramische onderdelen worden geprint, met als belangrijk verschil dat de Spanjaarden zeer viscose materialen kunnen printen. Deze worden vanuit het resinreservoir via een rol op een transparante transportfilm aangebracht die vervolgens onder de projector wordt gebracht.

Technologie geschikt voor snellere productie of voor twee materialen in één werkstuk

Het principe

Enkel waar materiaal in het werkstuk nodig is, wordt het hars met UV-licht snel uitgehard op de vorige laag. Hierna trekt de bouwplaat iets naar beneden waardoor het uitgeharde materiaal los komt van de film. Deze rolt terug, het niet gebruikte hars gaat terug het reservoir in en aan de film hecht zich een nieuwe laag hars. Deze stappen worden herhaald totdat het product volledig klaar is. De mechanische constructie van de 3D printer staat toe dat de transparante film aan beide zijden te lamineren in één buildjob. Daarmee kan men ofwel de snelheid verhogen of men kan twee verschillende materialen 3D printen. Of men gebruikt de tweede rol voor het printen van supportmateriaal.

Meer additieven toevoegen

Een van de voordelen van de 50 keer hogere viscositeit waarmee de VLM techniek print, is dat er meer mogelijkheden zijn om additieven toe te voegen aan het materiaal. Bijvoorbeeld additieven om de materialen te versterken. Hierdoor kan men materialen printen met een hogere treksterkte of betere thermische eigenschappen. Zo kan men de formuleringen van de materialen aanpassen om bijvoorbeeld een twee keer zo hoge sterkte te krijgen. Arkema is als materiaalproducent bij de ontwikkeling van VLM betrokken geweest. De producent van speciale materialen ziet veel potentieel om nieuwe bouwstenen aan de harsen toe te voegen. “Dit maakt game changing formuleringen mogelijk om aan de eisen van toepassingen te voldoen die tot nog toe niet haalbaar wagen”, zegt Hélène Egret, Europe 3D Market Manager bij Arkema.

Saint Gobain bespaart € 70k

Een van de launching customers is Saint Gobain, de toeleverancier van autoruiten. In 7 dagen tijd produceerde het met de VLM techniek 7000 fixtures met een kostprijs van € 0,79 per stuk. Saint Gobain ziet in de VLM technologie een mogelijkheid om minder afhankelijk te worden van externe toeleveranciers van mechanische onderdelen zoals de fixtures voor in de productie. Op jaarbasis bespaart het alleen al met de 7000 geprinte onderdelen zo’n € 70.000.

BCN3D zegt de VLM technologie te gaan aanbieden voor minder dan € 50.000, om daarmee de technologie breed bereikbaar te maken. Omdat gebruik wordt gemaakt van LCD-technologie laat VLM zich gemakkelijk opschalen voor een hogere productiviteit. Er ontstaat geen afval omdat alle resin dat niet belicht wordt, terug in het reservoir gaat voor een volgende print. BCN3D presenteert de nieuwe technologie voor het eerst tijdens Rapid 2022, van 17-19 mei in Detroit.

In de Benelux is onder meer 3D Printer Solutions verdeler van de BCN3D printers

Back to top button