3D printmarkt

Poly Products bundelt grootformaat 3D printen in Enlarg3D

Grootformaat kunststof printen biedt veel kansen

Poly Products bundelt alle 3D printactiviteiten onder de merknaam Enlarg3D. De onderneming gaat daarnaast komende tijd verder investeren in grootformaat kunststof printen. Dit betreft niet alleen investeringen in hard- en software maar ook in het verbreden van kennis en het aangaan van strategische samenwerkingen.


“Informeren, inspireren en opleiden zijn aanvullende doelen die ik met Enlarg3D na zal streven”, zegt Michiel de Bruijcker, algemeen directeur van Poly Products. Een voorbeeld is de FGF cursus waarbij architecten, productontwerpers en mensen uit de creatieve sector leren over grootformaat kunststof printen.

Kansen voor grootformaat 3D printen

De producent van hoogwaardige onderdelen en constructies van vezel versterkte kunststof composieten was in 2019 de eerste die investeerde in de grootformaat 3D printer van CEAD. Daarmee worden producten geprint waarvan tenminste één afmeting groter is dan 0,5 meter. Onderdelen van enkele meters lengte worden uit één stuk geprint. Dat gebeurt vooral met materialen als PETG, recycled PETG en PP gevuld met korte vezels voor meer sterkte en minder krimp. Door meerdere onderdelen samen te stellen zijn vrijwel alle vormen mogelijk en staat er eigenlijk geen maximum op de afmetingen. Michiel de Bruijcker ziet grote kansen voor 3D printen als vormgevingstechnologie. Zeker als antwoord op de huidige maatschappelijke vragen en ontwikkelingen in de markt.

Duidelijke communicatie

Dit vergt in zijn ogen een heldere en duidelijke communicatie. Daarom bundelt Poly Products de 3D printactiviteiten in Enlarg3D. Hoe groter de producten, des te krachtiger is de oplossing die Enlarg3D kan bieden. Daartoe hoort ook de engineering service als ondersteuning van klanten en in het delen van de materiaalkennis. Om grootformaat 3D printen beter bekend te maken, organiseert Enlarg3D onder andere FGF trainingen. Ook zal het komende tijd strategische samenwerkingen aangaan. Verder investeert het bedrijf in het grootformaat 3D printen, onder andere in hard- en software.

Op 15,16 en 17 maart presenteert Poly Products het nieuwe merk inclusief voorbeeldproducten tijdens Aqua Nederland in Gorinchem, de vakbeurs voor de Nederlandse waterketen.

Back to top button