software

AMIS stelt bètaversie Pro software 60 dagen gratis beschikbaar

Complete buildjob voorbereiding voor jetting 3D printers in één pakket

Het Belgische AMIS stelt de bètaversie van de Pro software voor binder- en materialjetting 3D printers gratis beschikbaar voor iedereen gedurende zestig dagen. Hiermee wil de softwareontwikkelaar voor 3D printen zoveel mogelijk feedback uit de markt krijgen.. Zelfs met 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van jetting software beschouwt AMIS zich als een startup. Moederbedrijf Hybrid Software Group heeft deze ervaring namelijk opgebouwd in de 2D print industrie waar het de hele workflow tot de aan aansturing van de printkoppen heeft geautomatiseerd en heeft pas recent de stap naar 3D printen gemaakt. “En met 25 jaar startup ervaring in het team weten we dat er maar één juiste weg is en dat is die van de klant”, zegt Kris Binon, XYZ manager bij AMIS. 


Wat kun je met de bètaversie?

Desondanks heeft CEO Nick De Roeck vertrouwen dat de huidige bètaversie van de software al waardevol zal zijn voor de gebruikers. Hij concludeert dit op basis van gesprekken met OEMs en eindgebruikers, de beide doelgroepen waar Amis zich op richt. De AMIS Pro v1 Public Beta omvat onder andere de mogelijkheid om een batch voor te bereiden om te 3D printen (binder en material jetting). Men kan eenvoudig vanuit CAD onderdelen aan de batch toevoegen, de onderdelen nesten, de hele batch slicen en de noodzakelijke informatie voor de 3D printer genereren. 


Software volgt de logische stappen in printjob voorbereiding

Volgens Kris Binon volgt de software de logische stappen die doorgaans in de workflow zitten. Welke stappen zet de werkvoorbereider? Welke tools heeft hij nodig op specifieke momenten in de printjob voorbereiding. “Dat alleen al onderscheidt ons product evenals het feit dat we decennialange ervaring met de ontwikkeling van industriële jetting software in de bèteversie hebben verwerkt.” CAD in, print out, zo betitelt het ontwikkelteam de software. 


Meer dan 30 features op de roadmap

Dankzij de verbinding met de Meteor Inkjet Metprint software kunnen de data probleemloos doorgestuurd worden naar de printkoppen. Voor jetting 3D printers waarvan de koppen met andere software worden aangestuurd, kan het team ondersteunen met aanpassingen. Afgezien van deze laatste stap kan men  alle andere mogelijkheden van de software benutten om te ervaren wat met deze versie kan. Nick De Roeck kondigt alvast aan dat op de roadmap meer dan 30 nieuwe features staan die het team in de toekomst wil implementeren in de software, in afstemming met zowel de OEMs in de printindustrie als de eindgebruikers. 

AMIS


De bètaversie kan gedownload worden via deze website www.amispro.be/publicBeta en kan dan 60 dagen lang gratis gebruikt worden. Eindgebruikers zullen wel om feedback worden gevraagd. 

Afbeeldingen: AMIS


Back to top button