Technology

Jubilerend Rapid.Tech 3D toont brede inzetbaarheid van AM 

De jubileumeditie van Rapid.Tech 3D wordt volgende week geopend met een keynote lezing door ASML. Het is een van de vele lezingen en presentaties tijdens het event waarin het gaat om de industriële inzet van additive manufacturing. En niet de enige Nederlandse bijdrage aan Rapid.Tech 3D, dat in het jubileumjaar  wordt uitgebreid met een extra forum: AM4Industry. 


Radu Donose, Competence Lead AM bij ASML, gaat op de openingsdag van Rapid.Tech 3D in op de vraag hoe additive manufacturing kan bijdragen aan de prestaties van de Nederlandse lithografiemachines. Daarnaast zal hij ingaan op de interne standaard voor AM die ASML heeft gemaakt de kwaliteitsmaatregelen te treffen die nodig zijn om betrouwbare onderdelen te produceren.


3D printen van metershoge tandwielkasten voor de marine en mobiele AM fabrieken voor defensie

Een voorbeeld van een 3D geprint onderdeel voor de hightech industrie, geproduceerd door De Valk Machinefabriek.


Tandwielkastbehuizing voor marinetoepassing 3D printen

Het gaat in Erfurt veel over de toepassing van additive manufacturing. En dat zijn lang niet altijd onderdelen in schoenendoosformaat. Een interessant voorbeeld laat Reintjes Powertrain Solutions zien. Het Duitse bedrijf heeft een demonstrator gebouwd om te tonen hoe je met additive manufacturing de behuizing van tandwielkasten voor marineschepen aanzienlijk kunt verduurzamen. De tandwielkast meet 4,5 bij 3 bij 1,5 meter en is geprint met laser ondersteunde lichtboog oplassen (DED). Vergeleken met het gieten, de gebruikelijke techniek voor dergelijke objecten, is met additive manufacturing 41% minder energie nodig en 35% minder materiaal. De materiaalbesparing komt vooral door het bionisch design, dat voldoende bestand is tegen de belastingen. 


Lucht- en ruimtevaart

Een van de knelpunten waar ASML tegenaan loopt in het opschalen naar serieproductie met additive manufacturing, is de kwaliteitsborging. In Erfurt presenteert Jazib Hassan, lead AM engineer bij Boeing Research Technology Europe, de vorderingen die de vliegtuigbouwer maakt met digitale kwalificatie van AM delen. De nadruk ligt op simulatie en modellering, procesbewaking en -controle, kwaliteitsborging en -inspectie en levenscyclusbeheer van additieve metalen onderdelen. Lucht- en ruimtevaart krijgt volop aandacht tijdens de 20e editie van Rapid.Tech 3D. In het Aerospaceforum wordt onder meer een 3D geprinte spiegel voor in de ruimte gepresenteerd. Door deze te printen kan het gewicht gereduceerd worden. Met diamantdraaien wordt het oppervlak bewerkt. De maximale afwijking in het oppervlak mag niet meer dan 150 nm Pv bedragen (afstand van top tot dal). 


De rol van AM in duurzamere supply chains


AM leidt tot meer duurzaamheid 

Additive manufacturing leidt tot meer duurzame producten en productieprocessen. Dat komt onder andere tot uiting in een aantal presentaties over het herstel van onderdelen met behulp van 3D printen. In het nieuwe forum AM4Industry presenteert Toolcraft de mogelijkheden van de nieuwe hybride reparatiecel, waarin laser metal deposition gecombineerd wordt met CNC-frezen. In vergelijking met nieuwe productie bespaart deze aanpak niet alleen kosten, maar wordt er ook minder materiaal gebruikt. Het opent ook de mogelijkheid om voorheen onmogelijke materiaalcombinaties te realiseren en verder te bewerken in één enkele opspanning.


Duurzame minder kwetsbare supply chains

In hetzelfde AM4Industry forum presenteert Pieter Ruijssenaars van het Nederlandse DimanEx hoe de geopolitieke veranderingen de supply chains belangrijker worden. Niet alleen door de geopolitieke onzekerheden, ook vanwege duurzaamheidswetgeving, economische bezorgdheid en natuurrampen worden de toeleverketens tegelijkertijd kwetsbaarder. Met de AI gestuurde analysetools, digitalisering en additive manufacturing kunnen bedrijven hun toeleverketens wendbaarder, minder kwetsbaar en duurzamer maken. 


Defensie: 3D printen in plaats van CNC frezen

Als er momenteel één sector is waar additive manufacturing booming is, dan is dat el de defensie-industrie. Michel Honoré bam Force technologie presenteert een casestudy over het printen van grotere onderdelen voor de F-35 straaljagers (het eerste deel van de case hebben we op 3D Print magazine al eens beschreven). Hierin wordt aangetoond dat een overstap van traditionele CNC-bewerking naar AM betekent 95% minder materiaalverbruik en dat de 3D-geprinte onderdelen voldoen aan de MIL-ontwerprichtlijnen voor bijvoorbeeld vermoeiing. Bovendien blijkt de CO2-uitstoot van het fabricageproces in een vereenvoudigde vergelijkende studie een veel groenere voetafdruk mogelijk te maken.

Force Technology
De installatie bij Forece Technology. (Foto Force)


Mobiele AM fabrieken voor in het veld

Ook experts van het defensieconcern Rheinmetall en Metrom spreken over toepassingen van AM in de defensie-industrie. Rheinmetall presenteert een Mobile Smart Factory voor de productie van reserveonderdelen dicht bij de frontlijn. Het defensiebedrijf levert niet alleen de hardware maar ook de digitale infrastructuur die hiervoor nodig is. Ook Metrom heeft een mobiele AM reparatie fabriek gebouwd op basis van het Pentapod systeem, waarmee zowel metaal opgebouwd als gefreesd kan worden. 

Op 14, 15 en 16 mei zijn er in totaal 8 verschillende thematische fora op Rapid.Tech 3D. Daarnaast is er elke dag een keynote lezing (onder andere door BMW over de rol van additive manufacturing in de motoren gieterij) en is er een hal vol met aanbieders van AM technologie. Ook worden de winnaars van Pioneer Challenge bekend gemaakt. Meer informatie over Rapid.Tech 3D (14, 15 1m 16 mei) vind je hier.

Back to top button