Applications

America Makes: additive manufacturing maakt crisisrol waar

3D printen past in elk van 7 onderzochte scenario's

Al sinds kort na de uitbraak van de Coronapandemie roept de AM-industrie de oplossing te hebben voor onderbroken supply chains.  Is deze claim terecht? Ja, concludeert America Makes. Dat heeft een aantal scenario’s getest voor een crisis reactie programma. Additive manufacturing kan een wezenlijke rol spelen bij het oplossen van supply chain onderbrekingen.

Het Advanced Manufacturing Crisis Production Response (AMCPR) programma vloeit voort uit de rol die America Makes vorig jaar in het begin van de pandemie naar zich toe heeft getrokken. Toen kampte de Amerikaanse gezondheidszorg net als die in Europa met tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen.

3D printen helpt supply chain onderbrekingen in crisissituaties op te lossen

Overal in de wereld schoten 3D printbedrijven, zoals HP, vorig jaar te hulp toen er een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen was.

Uitwisselingsportaal

De organisatie die de inzet van geavanceerde productietechnologieën stimuleert, heeft toen een uitwisselingsportaal opgezet, samen met Federal Drug Administration, het Department of Veteran Affairs en de National Institutes of Health. Hiermee ontstond en een gereguleerd kader om snel goedgekeurde PPE’s te printen en ontwerpen uit te wisselen. Het ministerie van Defensie in de VS heeft America Makes 4,7 miljoen dollar toegekend om het programma verder te verbeteren en uit te breiden, zodat het in verschillende crisisscenario’s kan worden toegepast om supply chain onderbrekingen te overbruggen.

Zeven crisiscenario’s getest

America Makes heeft recent een uitgebreide test gedaan om te zien of dit AMCPR-programma goed werkt in een crisis. De oefeningen bestonden uit zeven hypothetische crisisscenario’s en testten de end-to-end capaciteiten van de AMCPR Exchange, waaronder het genereren van ontwerpen, de beoordeling van ontwerpen, de productie van leveranciers en de distributie van leveranciers. Een gevarieerde groep America Makes-leden en belanghebbenden nam deel aan de tests en hielp bij het identificeren van de huidige sterke punten, mogelijkheden om de mogelijkheden uit te breiden en toekomstige verbeteringen om het portaal te verbeteren. Nu blijkt dat additive manufacturing een belangrijke rol kan spelen in een crisissituatie. Elk van de zeven scenario’s was succesvol in het printen van de gevraagde onderdelen en/of het identificeren van kritische stappen voor toekomstige scenariotests.

Italiaanse kleppen voor beademingsapparaten.

Veerkrachtige toeleveringsketen

“De COVID-19 pandemie heeft aangetoond hoe belangrijk het is om de veerkracht van de Amerikaanse toeleveringsketen in het nationale veiligheidsdiscours op de voorgrond te plaatsen,” aldus John Wilczynski, Executive Director van America Makes. Met het AMCPR-programma ontstaat er goede regelgeving die de supply chains versterkt. ” Het programma zal uiteindelijk de coördinatie, het reactievermogen en het concurrentievermogen van de Amerikaanse productie verbeteren met als doel de VS voor te bereiden op de volgende, onbekende crisis in de toeleveringsketen. De succesvolle scenariotest van het AMCPR-uitwisselingsportaal is het bewijs dat het systeem werkt en dat additive manufacturing een go-to oplossing kan zijn”.

Op 10 juni organiseert America Makes een webinar over het AMCPR-programma. Deelname is gratisHier kun je de 7 scenario’s inclusief de oplossingen downloaden

Back to top button