Applications

America Makes: twee design challenges in Covid-19 strijd

America Makes kondigt twee competities aan, bedoeld om met additive manufacturing producten te maken die de mensen in de Corona frontlinie beschermen. De eerste designchallenge gaat om een Fit to Face Mask; de tweede om een breder opgezette Covid-19 challenge, een make-a-thon die een week gaat duren.

America Makes heeft meteen bij de uitbraak van het Coronavirus in de VS een coördinerende rol op zich genomen. Nu kondigt het twee competities aan. In de Face to Fit Mask design challenge gaat het om een oplossing voor een van de meest prangende tekorten in de zorg: gezichtsmaskers. Volgens America Makes is het tekort hieraan niet alleen in de VS, maar over de hele wereld een probleem. 

Betere pasvorm van maskers

Met de design challenge worden ontwerpers uitgedaagd om een masker te ontwikkelen dat niet alleen beter past dan de huidige, maar ook beter aansluit op het gezicht en daardoor meer bescherming biedt. Op deze website vind je de belangrijkste uitgangspunten waaraan de gezichtsbescherming moet voldoen, zoals afmetingen. Ook deelnemers van buiten de VS zijn welkom; voorwaarde is wel dat je een open source ontwerp indient. Inzendingen moeten uiterlijk 26 april tegen middernacht binnen zijn. De beoordeling gebeurt door experts van Amerika Makes, het NIH en de FDA. De winnaars worden 11 mei bekend gemaakt. 

America Makes speelt vanaf het begin van de Coronacrisis een coördinerende rol tussen de maker community en de officiële zorginstanties.

Make-a-thon samen met de zorgprofessionals

De tweede challenge is een initiatief van de Veterans Health Administration. America Makes promoot de Covid-19 Maker Challenge, die op 25 april start. Eerst gaan deelnemers een week lang virtueel met zorgmedewerkers problemen virtueel evalueren. Op 2 en 3 mei volgt de climax in de zin van een make-a-thon evenement. De teams gaan dan hun prototypes produceren om aan te tonen dat hun oplossingen geschikt zijn voor rapid manufacturing. Met dit initiatief wil de AM community haar innovatiekracht demonstreren. Meer informatie over deze Covid-19 challenge kun je hier vinden. 


Back to top button