3D printmarktManufacturers

Additive Industries verkoopt eerste machine naar Azië

Additive Industries maakt de stap naar Azië door de eerste machine te verkopen aan het Indiase Intech. Het bedrijf geldt als een van de koplopers op AM gebied in India. De R&D tak van het bedrijf ontwikkelt onder andere een kleine motor voor drones. De deal werd gesloten op de laatste dag van Formnext.

 

Indiase AM-toeleverancier Intech koopt Metalfab1

Intech heeft duidelijk de ambities om met 3D metaalprinten naar serieproductie te gaan, benadrukt CEO Sridhar Balaram. Hij richtte het bedrijf in 2012 op en heeft decennialang ervaring in de gietindustrie. Hij ziet de aankoop van de Metalfab1 van Additive Industries als een belangrijke stap voor het bedrijf, dat samen met klanten uit verschillende industrieën werkt aan het selecteren van grotere componenten waarvoor het zinvol is AM in te zetten voor serieproductie. “Met de Metalfab1 van Additive Industries kunnen we opschalen naar volumes”, zegt Balaram, die blij is dat hij de Nederlandse machine toevoegt aan de lijn 3D metaalprinters waarmee Intech al werkt.

 

Totaal oplossing voor klanten

Het is namelijk niet de eerste 3D metaalprinter voor Intech. Het is actief zowel in de luchtvaartindustrie, stempel- en matrijzenindustrie alsook in automobiel en algemene toelevering. Intech ondersteunt de klanten met een totaaloplossing, inclusief engineering. Het heeft ook eigen software ontwikkeld voor het 3D metaalprintproces om sneller tot de juiste parametersettings te komen.

 

Indiase markt biedt potentieel

Voor Additive Industries betekent deze deal een stap naar de Aziatische markt. Daan Kersten, CEO: “De Indiase markt heeft veel potentieel voor onze technologie vanwege de goed ontwikkelde markten voor luchtvaart, automotive en medische implantaten.”

Tijdens Formnext is eveneens bekend gemaakt dat DMG Mori een belang van 30% heeft genomen in het Indiase bedrijf, specifiek voor de software ontwikkeling door het Indiase bedrijf.

 

FOTO: Sridhar Balaram samen met Daan Kersten en Ilko Bosman voor de Metalfab1 op Formnext, weer de deal werd beklonken.

 

Back to top button