Technology

DMG Mori neemt belang in Indiase AM-specialist Intech

DMG Mori heeft een belang van 30% genomen in Intech, een van de koplopers in de AM-industrie in India. De machinebouwer is vooral geïnteresseerd in de software die Intech ontwikkelt voor first time right 3D metaalprinten. Onder de naam Optomet wordt deze nu op de markt gebracht.

 

Optomet software biedt databank met parametersettings

Het Indiase Intech is meer dan een 3D printservicebureau voor metalen componenten. De onderneming ontwikkelt eigen software waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet. Deze software wil het bedrijf als zelfstandig product op de markt brengen. Daarmee wordt 3D metaalprinten sneller inzetbaar en gemakkelijker omdat de software automatisch de optimale instellingen voor de combinatie van poeder, machine en gewenst eindresultaat berekent.

 

Databank met materialen meerdere poederfabrikanten

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen DMG Mori en Intech DMLS is Optomet. De software werkt met een databank met specificaties van een groot aantal materialen van verschillende poederproducenten. Door deze te gebruiken, kunnen 3D printbedrijven direct poeders van verschillende leveranciers gebruiken of testen, zonder dat ze eerst de juiste parametersets voor hun slm-machine moeten ontwikkelen. Optomet is een open systeem, dat betekent dat gebruikers ook hun eigen data kunnen inbrengen. Ook hebben ze toegang tot de parameterinstellingen om zaken zoals hardheid, porositeit en elasticiteit van een materiaal te veranderen. Afhankelijk van het eindresultaat dat men wil bereiken berekent de software de beste instellingen vor een specifiek poeder.

 

Ook voor andere AM-technieken

“Onze samenwerking brengt hardware en software perfect samen”, zegt Intech CEO Sridhar Balaram. “Optomet kan ook doorontwikkeld worden voor andere AM-technieken, zoals Directed Energy Deposition of binder jetting.” Intech biedt de software zelf aan voor zowel de Lasertec SLM-machines van DMG Mori als ook voor andere merken 3D metaalprinters gebaseerd op de poederbed technologie. DMG Mori heeft op de beurs ook een nieuwe, kleine 3D metaalprinter gepresenteerd, de Lastec 12 SLM met een bouwvolume van 125 bij 125 bij 200 mm.

Intech is bezig in hoog tempo een positie op te bouwen in de AM-industrie. Op Formnext sloot het eveneens een overeenkomst met Additive Industries voor de aankoop van de Metalfab1 3D metaalprinter.

 

Back to top button