Applications

3DESK onderdeel Vlaamse imagostand op Hannover Messe

AM-bedrijven Formando en Guaranteed combineren 3D printen met standaard profielen voor maatwerk stand

Twee Vlaamse AM-bedrijven hebben voor de stand van Flanders Investment & Trade op de Hannover Messe een bijzonder concept ontwikkeld. Met hun 3DESK demonstreren ze de mogelijkheden van additive manufacturing. Bijzonder is dat ze 3D printtechnologie combineren met andere productietechnieken om een op maat gemaakte stand te bouwen. 

“We willen laten zien dat 3D-printing een fantastische techniek is om dingen precies te maken zoals je het wilt, zelfs voor grotere constructies zoals de 3DESK. Mensen moeten begrijpen wat het echt betekent om ‘op maat gemaakt te zijn’!”, legt Robin Houben, Manager bij Formando, uit. Samen met Guaranteed heeft het 3D printservicebedrijf uit Wilsele het initistief voor 3DESK genomen. 


Slimste combinatie van technieken
3DESK combineert standaard industrieprofielen met 3D geprinte verbindingsstukken, precies op maat gemaakt. Hiermee bouwen Formando en Guaranteed eenvoudig grotere en kleinere versies van de beursstand. Het potentieel van de technologie ligt zeker niet uitsluitend in de (export van) geprinte onderdelen en de kennis, materialen, of software daaromheen. De werkelijke potentie van de technologie is in toenemende mate afhankelijk van de slimme integratie in een innovatieve (en dus meer concurrerende) maakindustrie. Ondernemen in de maakindustrie gaat over het maken van de slimste combinatie van verschillende technologieën. 3DESK demonstreert dit op een tastbare manier.  “We willen dat mensen stoppen en bij zichzelf denken: “Waarom heb ik steeds weer op dezelfde manier ontworpen?”, verklaart Joachim Antonissen, algemeen directeur bij Guaranteed.

Onderdeel Vlaamse imagostand
Het project van Flam3D, Guaranteed en Formando is geselecteerd voor de imagostand van Flanders Investment & Trade op de Hannover Messe, die voor het eerst sinds de corona pandemie weer live doorgaat. De jury die de ideeën beoordeelde, heeft een een zorgvuldige afweging gemaakt op basis van enkele vastgelegde selectiecriteria zoals attractiviteit van de demonstrator voor bezoekers, gerichtheid van de demo op industriële toepassingen of het presenteren van een “state-of-the-art’ product dat past binnen de thema’s van de beurs. “3DESK demonstreert slechts een greep uit de technologieën en mogelijkheden van Additive Manufacturing. Er is in het landschap, en bij onze leden, nog veel meer te ontdekken”, klinkt het bij Kris Binon, directeur van Flam3D.

De 3DESK staat in hal 8 stand E30 van de Hannover Messe, die dit jaar maandag 31 mei begint en tot en met donderdag 2 juni duurt. 

Back to top button