3D printservice

3DCompare lanceert offertetool voor website 3D printbedrijven

Het 3D printplatform 3DCompare heeft de functionaliteiten onlangs uitgebreid. 3D print servicebureaus kunnen gebruik maken van een White Label Instant Pricing Tool. Ze  kunnen deze software integreren in hun eigen website. Daarmee kunnen ze klanten direct een prijs geven voor een 3D printorder. De tool is op abonnementsbasis beschikbaar.

White Labeled Pricing Tool beschikbaar op abonnementsbasis

3DCompare is een on-demand manufacturing platform, dat vanuit het Verenigd Koninkrijk wereldwijd opereert. Sinds de start, hebben gebruikers als bijna 15.000 prijzen aangevraagd via het platform. De B2B marktplaats groeit dan ook gestaag, zegt Alex Ziff, CEO. Daarnaast kun je via de website meer dan 11.000 materialen voor 3D printen vergelijken. Omdat men merkt dat klanten behoefte hebben aan een tool om automatisch prijzen te berekenen, heeft 3DCompare de nieuwe software ontwikkeld. Hiermee kunnen 3D printbedrijven ook via hun eigen website de klanten direct online prijzen geven voor de aanvragen die ze doen. “We helpen hen de omzet te vergroten en de tijd die ze kwijt zijn aan het maken van offertes, verminderen”, aldus Alex Ziff.

 

Gratis uitproberen

De White Label Instant Pricing Tool (IPT) is software die de printbedrijven kunnen integreren in hun eigen website. Daarmee worden niet alleen direct prijzen afgegeven, de tool wordt eveneens direct gelinkt aan het CRM platform van 3DCompare. Zo kunnen eventuele orders direct afgehandeld worden in het CRM-systeem. 3DCompare biedt klanten de kans om de nieuwe software gratis te testen. De gratis versie volstaat voor maximaal 20 prijzen per maand. Wie meer offertes online wil maken, moet betalen. Een abonnement start vanaf 9,99 pond per maand voor 100 quotes per maand. Eventueel kan ook een bepaald percentage van de omzet worden afgedragen. Alex Ziff denkt dat 3DCompare hiermee met name kleinere bedrijven tegemoet komt. Ook voor hen is deze service nu bereikbaar.

 

Nieuwe functionaliteiten

De IPT-module sluit naadloos aan op zowel de CRM- en CSM-module die het bedrijf online aanbiedt als ook op de B2B marketplace. Ook in de CSM en CMR module zijn sinds kort nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Specifiek gaat het om zaken als doorlooptijd en post processing die nu meegerekend worden in de levertijd. Qua betalen kan er nu eveneens afgerekend worden via PayPal en Stripe.

 

Back to top button