3D printmarktTechnology

Verhuizing markeert volgende stap voor Valcun

Valcun is verhuisd naar U-Valley in Gent. En daarmee zet de Belgische start-up, die een betaalbare 3D metaalprinter met lage operationele kosten ontwikkelt, een volgende stap. Ook neemt het bedrijf deel aan Formnext om de directe metaalprinttechnologie internationaal te presenteren.

 

Valcun heeft samen met twee andere bedrijven, 3D printservicebedrijf 3D4All en ITtask, de intrek genomen in U-Valley. In een voormalig industrieel complex in Oostakker (Gent) wordt een bedrijvencentrum voor innovatieve techbedrijven gecreëerd. Onlangs heeft Valcun de nieuwe huisvesting officieel gepresenteerd aan zowel partners, leveranciers en vooral ook potentiële klanten en investeerders.

Belgische tech start-up neemt intrek in U-Valley in Gent

Bezoekers kregen uitleg over wat de directe metaalprinttechnologie van Valcun bijzonder maakt.

Doorgroeien naar fieldtest

Deze verhuizing markeert de overgang van Valcun naar de volgende fase in de groei van het bedrijf. Founder Jonas Galle en co-founder Jan De Pauw hebben het team versterkt met een derde medewerker. Momenteel staan er bovendien meerdere vacatures open. “Binnen een jaar willen we met zeven mensen zijn. Dat is een realistische groei”, zegt Jonas Galle, oprichter en CEO. In U-Valley beschikt Valcun over ruimte voor de toekomstige productie van de 3D metaalprinter is er ook ruimte voor een onderzoekslabo. Daarmee zijn de randvoorwaarden ingevuld voor de realisatie vande strategie, namelijk om in het 2e kwartaal van volgend jaar een fieldtest te starten met Belgische bedrijven. Een jaar later volgt dan 3D printservice voor metalen componenten.

Valcun op Formnext

In november presenteert Valcun zich aan de internationale AM-industrie. Het neemt dan deel aan Formnext in Frankfurt op de gemeenschappelijke stand van Flam3D (hall 11 / E61 ). Het bedrijf wil de directe metaalprinttechnologie die het ontwikkelt aan een grotere groep presenteren. Valcun onderscheidt zich doordat men de aanschafprijs van de printer onder de € 100.000 wil houden. Bovenop de lagere CAPEX, vergeleken met veel huidige metaalprinters, komen nog eens de lage operationele kosten. Dat heeft alles te maken met het gepatenteerde concept. Deze gebruikt geen laser noch metaalpoeders, wat de initiële kosten en veiligheidsmaatregelen van de machine drastisch verlaagt. Continue extrusie van metaal wordt gecombineerd met een plasmajet. Geprint wordt onder beschermgas, om oxidatie te voorkomen. De AM-machine hoeft echter niet in een afgesloten ruimte te printen.

Je kunt een uitgebreider artikel over Valcun lezen in de september editie van 3D Print magazine

Back to top button