ExecutivesTechnology

3D printen is waardeloos: de vijf grote pijnpunten

Jeff Kowalski, CTO van Autodesk, vindt heel veel dingen aan 3D printen gaaf. Hij gelooft in 3D printen. Maar hij ziet een aantal zaken die volgens hem opgelost moeten worden voordat de technologie het stadium van de belofte voorbij gaat.

 

Column Autodesk CTO in 3D Print magazine

Jeff Kowalski, CTO Autodesk
Jeff Kowalski, CTO Autodesk

“Begrijp me niet verkeerd. Er zijn heel veel dingen die gaaf zijn aan 3D printen. Het geeft ons de mogelijkheid om met grote nauwkeurigheid zeer complexe dingen te maken. Onze verbeelding is de enige beperkende factor. En de belofte van ‘mass customization’ is natuurlijk enorm interessant. Maar er gaan een paar dingen niet helemaal goed. De technologie moest zorgen voor een ​​productierevolutie. Creativiteit in ieders handen. Een nieuw productiemodel. Een printer in ieder huis. Maar op dit moment zitten we nog steeds aan de linkerkant van de hypecurve. Op het hoogtepunt van de opgeblazen verwachtingen, op weg naar het dal van de desillusie.

Ik heb het nog niet opgegeven, hoor. Ik geloof in de belofte van 3D printen. Maar we moeten het stadium van ‘belofte’ voorbij. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we de volgende vijf pijnpunten oplossen.

 

Lees in de digitale editie van het 3D Print magazine welke de 5 pijnpunten voor Jeff Kowalski zijn.

Autodesk

 

 

Back to top button