Applications

3D Metalforge bouwt printfabriek met 21 Ultimaker S printers

3D Metalforge heeft samen met Ultimaker een 3D printfabriek ingericht met daarin 21 Ultimaker 3D printers uit de S-lijn. Deze 3D printfabriek stelt de toeleverancier uit Singapore in staat om de productie van 3D geprinte functionele onderdelen verder op te voeren. 3D Metalforge plant ook een fabriek in de VS. Via het interne platform kunnen printopdrachten zowel naar de printers in Singapore als de VS worden gestuurd.


3D Metalforge opereert als full service 3D printservicebureau voor onder andere metalen componenten. Daarbij biedt het klanten eveneens de ondersteuning in de vorm van consultancy, advisering, prototype ontwikkeling en post-processing van de onderdelen. De productie gebeurt zowel op laser poederbed machines als met DED-technologie, waaronder WAAM en hybride machines en industriële kunststofprinters. In totaal staan er 12 industriële 3D printers. 3D Metalforge is onder andere actief in de marine- defensie en olie- en gasindustrie.

Toeleverancier wil met Digital Factory platform printfabriek in Singapore koppelen aan nieuwe fabriek in de VS

3D Metalforge
Een aantal van de 21 Ultimaker S-lijn printers in de FFF fabriek van 3D Metalforge.

Meer dan 150 materialen beschikbaar

Hier worden dus nu 21 Ultimaker S printers aan toegevoegd. Ultimaker levert een compleet ecosysteem, niet alleen de 3D printers maar ook de software om de printerfarm 24/7 in de lucht te houden, Ultimakers Digital Factory platform, en de engineering materialen. Juist het materialenplatform van Ultimaker, waaraan inmiddels meer dan 45 merken meedoen, verbreedt voor 3D Metalforge de mogelijkheden. Hiermee kan het de vragen en eisen van verschillende segmenten, zoals de medische-, olie- en gas-, defensie- en maritieme industrie afdekken. “We werken samen met klanten van ‘blue-chip’ ondernemingen die strikte eisen stellen aan de productie van functionele onderdelen. Het open systeem van Ultimaker stelt ons in staat om met meer dan 150 materialen te werken en dus te printen met het meest geschikte materiaal”, zegt Matthew Waterhouse, CEO van 3D Metalforge.

Digital Factory platform

Met het Digital Factory platform van Ultimaker kan 3D Metalforge de 21 printers vanaf afstand managen. In potentie is het mogelijk om straks zowel de fabriek in Singapore als de fabriek die 3D Metalforge in de VS plant vanuit het softwareplatform aan te sturen. Printopdrachten kunnen dan naar beide vestigingen worden gestuurd, afhankelijk van de best passende oplossing voor dat moment. Het Aziatische bedrijf zegt hierdoor de ideeën voor distributed manufacturing verder inhoud te kunnen geven. Deze oplossing zorgt voor een meer duurzame en flexibele supply chain. Volgens Benjamin Tan, VP Ultimaker APAC, helpt deze oplossing klanten van 3D Metalforge om time to market te verkorten en nieuwe producten en wijzigingen eerst te testen voordat ze investeren in serieproductie.

Back to top button