3D printmarkt

ZiggZagg en Materialise in globaal HP Digital Manufacturing Network

HP heeft deze week het HP Digital Manufacturing Network gelanceerd. Dit is een wereldwijd netwerk van partners waarvan de 3D printcapaciteiten zijn gekwalificeerd en die volgens HP heel goed in staat zijn andere partijen te helpen hun AM-productie op te schalen. ZiggZAgg en Materialise, twee Vlaamse bedrijven, zijn twee van de zeven partijen in dit netwerk van productiebedrijven.

 

Het Belgische ZiggZagg is met ondertussen 9 HP MultiJet Fusion 3D printers een van de Europese koplopers als het gaat om 3D printen met de HP technologie. Onlangs was het een van de eerste wereldwijd met het nieuwe materiaal PA11 en PA12 GB. Stijn Paridaens, CEO van ZiggZagg, is niet alleen trots op het feit dat de onderneming is opgenomen in het HP netwerk, maar ziet ook duidelijk de kansen voor andere maakbedrijven. “Het HP Digital Manufacturing Network geeft klanten de kans om hun productie op te schalen in een gecontroleerde omgeving met partners die de toepassing van de HP MJF technologie volledig hebben ontwikkeld.”

ZiggZagg in rijtje van bekende AM-partijen in Europa en VS

 

Opschalen digital manufacturing

Opschalen van digitaal produceren is het belangrijkste doel van dit globale netwerk van HP. Volgens de fabrikant van onder andere 3D printers kijken veel bedrijven naar service providers als het om digital manufacturing gaat. Ze willen met 3D printen kortere time to market realiseren, hun productontwikkeling versnellen of efficiëntere supply chains opzetten. De bedrijven in het netwerk beschikken over hoogwaardige kennis van AM, kwaliteitsmanagement en end-to-end maakprocessen. Ze hebben ook bewezen dat ze high volume productie met 3D printen aankunnen.

 

Serieproductie op HP 3D printers

In eerste instantie heeft HP de volgende bedrijven voor het netwerk gekwalificeerd: GKN Powder Metallurgy, GoProto, Forecast 3D, Jabil, Materialise, Parmatech, en ZiggZagg. Het is de bedoeling dat het netwerk in de loop der tijd wordt uitgebreid. ZiggZagg heeft al aangetoond dat het serieproductie op de HP printers kan maken. Daarnaast ondersteunt het bedrijven met andere digitale oplossing. Op Machineering toonde onlangs nog hoe het met reverse engineering en 3D printen een inlaatspruitstuk van een BMW rallywagen wist te verbeteren.

 

 


Back to top button