3D printmarkt

Wohlers Associates wordt overgenomen door ASTM International

Amerikanen voegen strategische businessinformatie toe aan AM samenwerkingsverband

De bijbel van de 3D printindustrie komt in andere handen: Wohlers Associates, het onderzoeksbureau van Terry Wohlers, wordt overgenomen door de Amerikaanse standaardisatie organisatie ASTM International. Wohlers zelf gaat er de AM activiteiten aansturen.


Wohlers Report is al enkele decennia hét naslagwerk voor de AM-industrie waar de nodige investeringsbeslissingen op gebaseerd zijn. Terry Wohlers heeft zijn onderneming verbreed en levert ook heel specifieke onderzoeken, trainingen in design for AM en biedt consultancy aan.

Betere informatie voor wereldwijde AM-industrie

Terry Wohlers

Samen met AM CoE

Dat hele pakket wordt nu ondergebracht bij ASTM International en het AM Center of Excellence, een samenwerkingsverband van de standaardisatie-organisatie en stakeholders uit de industrie, overheid en wetenschap. Katharine Morgan, ASTM International President, ziet hierin de kans om de AM-activiteiten te verbreden. “Het stroomlijnen van alle activiteiten zal leiden tot betere informatie voor ondernemingen, advisering en kennisbronnen voor de wereldwijde AM-industrie.”

Wholers Report wordt onderdeel Compass

Terry Wohlers wordt bij de standaardisatieclub hoofd Additive Manufacturing Market Intelligence. Hij zegt in een toelichting alle vertrouwen te hebben dat het jaarlijkse rapport en alle andere data hun neutraliteit behouden. ASTM International zegt dat de overname past in de strategie om de aanwezigheid in de AM industrie te versterken. De diensten die vanuit Wohlers Associates worden aangeboden, sluiten aan op het bestaande pakket. De toekomstige edities van Wohlers Report worden onderdeel van Compass, het online platform waarmee ASMT International businessdata toegankelijk maakt.

Wohlers Associates blijft onder deze naam actief in de markt, enkel met de pay off Powered by ASTM International.

Back to top button