Technology

Velo 3D sleept order van $20 miljoen in de wacht met SupportFree printproces

Grootste order tot nog toe van bestaande klant uit de luchtvaartindustrie

De Amerikaanse fabrikant van 3D metaalprinters Velo 3D heeft een goede week achter de rug. Enkele dagen geleden werd bekend dat Velo 3D opnieuw $12 miljoen heeft opgehaald bij investeerders. Nu volgt het nieuws over een order voor de SupportFree technologie ter waarde van $20 miljoen bij een klant uit de luchtvaartindustrie.


Velo 3D is een van de nieuwkomers in de markt voor 3D metaalprinten. Precies twee jaar geleden presenteerde het op de IMTS in Chicago voor het eerst de laser poederbed metaalprinter. Deze onderscheidt zich van de machines van de concurrentie doordat men zonder support kan printen. Het gepatenteerde SupportFree proces is met name aantrekkelijk omdat bij overhangen en kleine hoeken printtijd en vooral nabewerkingstijd scheelt.

SupportFree printtechnologie klaar voor productie

Benny Buller, oprichter en CEO van Velo 3D, ziet in de grote order de bevestiging dat de SupportFree technologie productieklaar is. “Onze recente successen in verschillende sectoren van de industrie tonen aan dat menig OEM’er en subcontractor bezig zijn hun supply chains aan te passen om in te spelen op de vraag naar de productie van kritische componenten.” De orde ter waarde van $20 miljoen is de grootste uit de bestaansgeschiedenis van Velo 3D tot nog toe. Het gaat om een klant uit de luchtvaartindustrie.

Winstgevend vanaf midden 2022

Midden in de Covid-19 crisis lukt het Velo 3D goed om geld aan te trekken bij investeerders. Nadat in april al een investering van $28 miljoen werd aangekondigd, komt daar nu een nieuwe injectie van $12 miljoen bovenop. Over wie de investeerder is – of zijn – is niks bekend gemaakt. De startup uit Sillicon Valley heeft tot nog toe $150 miljoen opgehaald. Hiermee is de kas voldoende gevuld om het systeem verder uit te rollen. Vorig jaar heeft het bedrijf zo’n $30 miljoen aan orders binnen gehaald. Het verwacht midden 2022 winstgevend te zijn. Klanten van het Amerikaanse bedrijf zitten over de hele wereld, inclusief Japan, Korea en Australië.

Back to top button