Materials

VDM Alloys beschuldigt ThyssenKrupp van inbreuk op merknaam

VDM Alloys start een rechtszaak tegen ThyssenKrupp / VDM Metals International en haar dochter VDM Metals Benelux. Het beschuldigt het Duitse bedrijf van inbreuk op de merknaam en merkenrecht. VDM Alloys start tegelijk een procedure bij alle relevante merkenbureaus.


Er bestaat al langer een conflict tussen VDM Alloys, handelsbureau voor staal en legeringen, en het Duitse staalconcern ThyssenKrupp en dochter VDM Metals Benelux BV. De inbreuk op merknamen is volgens een persbericht van VDM Alloys ontstaan in 2014, toen de het Duitse concern de bedrijven overnam van Outokumpu en de Nederlandse dochters zichzelf VDM Metals gingen noemen, met merken als VDM Alloy en VDM Powder. In eerste instantie beschuldigde ThyssenKrupp zelfs VDM Alloys BV van inbreuk op de merkenrechten.

Conflict neemt een 180 graden wending

Nu worden de rollen omgedraaid. Volgens VDM Alloys omdat ThyssenKrupp geen enkel bewijs heeft kunnen leveren voor de geclaimde inbreuk. Onlangs heeft het Duitse bedrijf geprobeerd het conflict op te lossen door af te zien van de hoge strafvergoedingen die het eiste als VDM Alloys akkoord zou gaan met de voorwaarden die erg nadelig zouden uitpakken voor de handelaar. VDM Alloys schrijft in het persbericht dat dit geen optie was. Sindsdien is er geen communicatie meer tussen beide partijen.

Inbreuk beïnvloedt de bussines

VDM Alloys ziet hierin duidelijk bewijs dat de tegenpartij inbreuk pleegt op de merkennaam van VDM Alloys die al veel eerder geregistreerd is. Niet alleen met de naam VDM Metals, ook met de 160 geregistreerde merknamen van VDM Metals International. Het verwijst naar het oordeel van WindtLeGrandLeeuwenburgh adcovaten in Rotterdam, dat daarmee de business van VDM Alloys beïnvloed wordt. Omdat ThyssenKrupp / VDM Metals International weigeren om aan een oplossing mee te werken, ziet VDM Alloys zich genoodzaakt om juridische procedures te starten. Het eist dat de tegenpartij het gebruik van de handelsnamen en merken stopt.

Back to top button