3D printmarktManufacturers

Ultimaker verplaatst hoofdkantoor naar Creative Valley in Utrecht

Ultimaker verhuist het hoofdkantoor naar  Creative Valley in Utrecht. Tegelijk onthult de fabrikant van desktop 3D printers een nieuwe corporate branding. Beide stappen sluiten aan bij de groei die de onderneming momenteel doormaakt.

 

De installed base van Ultimaker is de afgelopen jaren zo goed als verdubbeld. Waren er in 2017 wereldwijd nog 67.000 3D printers in gebruik, momenteel zijn dat er meer dan 125.000.

 

Verdubbeling printopdrachten via Cura

Cura, de open source-software van het bedrijf, heeft 500.000 unieke gebruikers per maand – een stijging van 100 procent in een jaar – en verwerkt 1,4 miljoen printopdrachten per week, een stijging van 200 procent. Groeicijfers die de door Terry Wohlers voorspelde groei van 3D printen onderstrepen. De Amerikaanse AM goeroe voorspelt in zijn laatste marktanalyse dat de AM-markt doorgroeit naar $35,6 miljard in 2024.

 

Aantrekkelijk blijven voor nieuw talent

Het nieuwe hoofdkantoor is gevestigd in Creative Valley op het Centraal Station in Utrecht. Jos Burger, CEO van Ultimaker: ” We hebben dit gloednieuwe gebouw allereerst als hoofdkantoor gekozen omdat het goed bereikbaar is voor onze medewerkers. Daarnaast zal het onze voortdurende groei ondersteunen door nieuw talent aan te trekken dat andere professionals gaat helpen om te innoveren met 3D-printen.” Hij ziet namelijk dat de strategische partnerships die Ultimaker is aangegaan met verschillende partijen, de acceptatie van 3D printen in de zakelijke markt stimuleert. Bij Ultimaker werken momenteel ongeveer 400 mensen. Ultimaker heeft ook een productiefaciliteit in Zaltbommel en extra kantoorruimtes in Geldermalsen.

 

Heineken Spanje is een van de corporate klanten van Ultimaker, dat de 3D printers gebruikt voor het maken van interne tooling.

 

Vernieuwde huisstijl

Het bedrijf onthult ook een vernieuwde corporate branding. Het nieuwe logo en de andere visualisaties versterken Ultimaker als B2B-merk. “Dit laat aan de markt en onze klanten zien dat wij ons inzetten voor het versnellen van de wereldwijde transitie naar digitale distributie en lokale productie”, zegt Jos Burger.

 


Back to top button