3D printmarkt

Internationale AM awards voor Aerosint en Ultimaker Cura

Aerosint en Ultimaker zijn dit jaar in de prijzen gevallen bij de awards uitreiking van het Britse 3D Printing Industry. Enkele andere nominaties  uit de Benelux redden het niet: voor hen bleef de eer beperkt to de shortlist van nominaties.

Kevin Eckes, verantwoordelijk voor R&D bij de Belgische start-up Aerosint, mocht de award in ontvangst nemen voor de Start-up of the Year. In die categorie liet Aerosint bedrijven achter zich zoals Velo3D, Digital Alloys, Triditive en Evolve Additive Solutions, naast nog een reeks andere beloftevolle start-ups. Eduard Moens de Hase, co-founder en algemeen directeur, ziet de award als een erkenning uit de 3D printindustrie voor het werk dat Aerosint doet. Het Belgische bedrijf ontwikkelt technologie om met een SLS printer meerdere materialen in één keer in één werkstuk te 3D printen.

  • Lees hier meer  over Aerosint in 3D Print magazine

Ultimaker Cura wint bij software

In de shortlist met software voor 3D printen heeft Ultimaker Cura de award gewonnen. Cura is de Software Tool of the Year. In deze strijd laat de Nederlanse 3D printerfabrikant onder andere Autodesk Fusion 360 achter zich, naast Solidworks, Siemens NX Tool set en 3Yourmind Agile MES. “Dit is echt een te gekke award voor het vele werk en een compliment voor ons hele team”, aldus Nuno Campos, Chief Marketing Officer bij Ultimaker in een reactie.

Dick Moerkens (L), SVP R&D, en Nuno Campos, CMO, Ultimaker. (Photo Felix Li /  3D Printing Industry)

Nog meer Benelux

3D Printing Industry hoofdredacteur Michael Petch heeft de awards dit jaar voor het derde achtereenvolgend jaar uitgereikt. In totaliteit werden er 18 awards uitgereikt. DSM Additive manufacturing, Solvay en Clean2Antartica stonden wel in verschillende categorieën op de shortlist, maar hebben uiteindelijk geen award gewonnen. Voor het eerst hebben dit jaar meerdere AM-bedrijven uit de Benelux, die aangesloten zijn bij Flam3D, de award ceremonie bijgewoond. De AM-industrie uit de lage landen was dus goed vertegenwoordigd in Londen.

FOTO Van links naar rechts: Michael Petch, Editor in Chief, 3D Printing Industry, Arno Held, Chief Venture Office at AM Ventures, Kevin Eckes R&D/Applications Engineer bij Aerosint, and Beau Jacskon, Senior Journalist. ( Photo 3D Printing Industry)

Back to top button