Technology

Aerosint ontwikkelt multi poeder SLS printer

Het Belgische Aerosint ontwikkelt een SLS printer waarmee verschillende poeders in één printjob verwerkt worden. Deze multi-powder despinsing technologie is in staat om in één laag verschillende materialen te printen. Aerosint is een Waalse start-up.

 

Verschillende polymeren in één laag combineren

Aerosint komt als bedrijf voort uit MakeIt, een start-up studio die tussen januari 2015 en september 2016 het concept heeft uitgewerkt. In september vorig jaar is het eerste patent aangevraagd en is Aerosint opgericht, met steun van zowel de Waalse overheid als private investeerders. Sinds kort is een eerste prototype van de nieuwe SLS printer klaar, waarmee de twee oprichters en hun twee andere teamleden momenteel testen. Dit prototype is geschikt voor het 3D printen van polymeren.

 

Meerdere dispensers voor meerdere poeders

Het hart van de techniek zoals ze deze zelf op hun website beschrijven, bestaat uit een poederdispenser. Er worden verschillende drums gecombineerd, omdat elke drum een ander materiaal bevat. Selectief plaatsen deze dispensers per laag per voxel het poeder dat daar nodig is in het te printen onderdeel. Er kunnen dus meerdere materialen in één laag gecombineerd worden. De rest van het proces is vergelijkbaar met lasersinteren. In de eerste testen heeft het bedrijf volgens Sirris, dat bij het onderzoek betrokken is, PA12 en TPU gecombineerd in één werkstuk.

 

Voordelen nieuwe SLS printer

Als voordelen noemt Aerosint dat de snelheid hoog is: 2 seconden per laag. De dispensers werken met vrijwel alle materialen, zowel polymeren als metalen en keramische materialen. Voor grotere werkstukken kunnen de drums eenvoudig worden opgeschaald. Deze dispensers zijn bestand tegen temperaturen tot 400 graden C. De oprichters van het bedrijf zijn Eduard Moens en Matthias Hick. Ze hebben ondertussen twee R&D engineers aangetrokken voor de verdere ontwikkeling van de technologie en de machine (hier zie je het hele team). De startup Aerosint is gevestigd in Luik.

Afbeelding: Aerosint

 

Back to top button