ApplicationsTechnology

HP opent in Barcelona grootste R&D-centrum voor 3D printen

HP heeft in Barcelona het nieuwe 3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence geopend. Het nieuwe R&D-centrum voor de 3D printtechnologie is met een totaal oppervlak van bijna 14.000 m2 een van de grootste in zijn soort in de wereld. Er werken enkele honderden medewerkers, zowel AM- als data- en software-experts alsook materiaal technologen en designers.

 

Bundeling onderzoekscapaciteiten op vlak 3D printen en digital manufacturing

Voor applicatie-ontwikkeling met klanten staat een vloot aan 3D printers klaar.

Het nieuwe R&D centrum staat op de HP Campus in Barcelona. Het is volledig ingericht voor de verdere ontwikkeling van het industrieel 3D print portfolio van HP.


Grote industrieën transformeren

Onderdeel is naast een open innovatie ruimte, waarin teams van verschillende disciplines samenwerken, ook een grootschalige fabrieksomgeving. Hier gaat HP samen met klanten en partners de digitale maaktechnieken verder ontwikkelen, toegespitst op de diverse industrietakken waarin HP met de 3D printtechnieken actief zijn. “Het centrum belichaamt onze missie om ’s werelds grootste industrieën te veranderen met duurzame technologische innovatie”, zegt Christoph Schell, president 3D Printing and Digital Manufacturing bij HP. De innovatie-ontwikkeling in Barcelona moet bijdragen aan een versnelling van de 4e industriële revolutie.

Een kijkje in het nieuwe R&D-centrum 3D printen van HP in Barcelona (Foto’s HP)

Groot aantal HP 3D printers

In Barcelona staat een flink aantal van de nieuwste 3D printers van HP, zowel voor kunststoffen als metaal. Onder andere bedrijven zoals BASF, GKN Metallurgy, Siemens en Volkswagen gaan er met HP samenwerken aan nieuwe innovaties. Samen met Siemens opende HP onlangs ook een applicatiecentrum in Erlangen bij de Siemens vestiging. En GKN en Volkswagen zijn twee bètaklanten voor de nieuwe HP 3D metaalprinttechnologie. Met het nieuwe centrum breidt HP de innovatiecapaciteiten flink uit.

Hernieuwbare energie

Het gebouw zelf is ontworpen om de ecologische footprint minimaal te houden. Op het dak liggen zonnepanelen die 110 kW stroom leveren. Tegen 2025 wil HP wereldwijd 60% van het energieverbruik halen uit hernieuwbare energiebronnen.

Back to top button