ManufacturersTechnology

Ultimaker 2+ op Solidworks World 2016

De Nederlandse 3D printerfabrikant Ultimaker toont komende week op Solidworks World 2016 de nieuwe Ultimaker 2+ printers, die eerder deze maand op de CES in Las Vegas officieel zijn geïntroduceerd. De nieuwe 3D printers hebben een verwisselbare nozzle, een betere toevoer van het filament en een verbeterde koeling voor een beter oppervlak.

 

Solidworks werkt aan integratie Ultimakers in designtools

Ultimaker neemt komende week deel aan de 18e editie van Solidworks World 2016, de jaarlijkse conferentie waaraan zo’n 5000 gebruikers van de designtools van Solidworks deelnemen. Tegelijk met de conferentie is er een partner paviljoen, een minibeurs. De Nederlandse fabrikant van open source 3D printers werkt nauw samen met onder meer Solidworks. De ontwikkelaar van digitale tools voor engineers en productontwikkelaars werkt aan de integratie van de aansturing van de Ultimaker printers vanuit de Solidworks omgeving. Zo moet de productiviteit in de engineering worden verhoogd. Dassault Systèmes, het moederconcern van Solidworks, bestempelt 3D printen als een belangrijke technologie in productontwikkeling en de productie. In beide toepassingsgebieden worden meer creativiteit en efficiency gevraagd, waar 3D printen aan kan bijdragen. Ultimaker is inmiddels net als het softwarebedrijf toegetreden tot het 3FM consortium, dat een alternatief voor de STL-standaard ontwikkelt.

 

Ultimaker 2+
De verbeterde, krachtigere unit voor de toevoer van het filament.

 

Cruciale upgrades voor Ultimaker

Ultimaker beschouwt de beide + printer als een belangrijke stap vooruit in zowel productiviteit als kwaliteit. Jos Burger, ceo van Ultimaker: “Beide 3D printers hebben cruciale upgrades gebaseerd op wat onze klanten verwachten van een 3D printer.” Een van de belangrijke veranderingen is de verwisselbare nozzle. Het wisselen gebeurt binnen enkele seconden door de nozzle eenvoudig in of uit de printkop te schroeven. Ultimaker levert voor deze 3D printers nozzles van 0,25, 04, 0,6 en 0,8 mm. Dit moet de gebruiker meer vrijheid geven om bij het printen van een ander materiaal de best passende nozzle te kiezen én gemakkelijker te kiezen voor ofwel snel 3D printen of juist met een hoge detaillering. De tweede verbetering is de toevoer van het filament. De krachtigere feeder heeft een ingebouwd mechanisme dat voor een meer constante druk zorgt. En als derde heeft Ultimaker de koeling tijdens het printen verbeterd. Dat vertaalt zich in een betere kwaliteit van het 3D geprint product.

 

Back to top button