3D printmarktManufacturers

Ultimaker opent kantoor in Azië-Pacific

Ultimaker heeft in Singapore een nieuw kantoor geopend. Van daaruit gaat de Nederlandse 3D printerfabrikant de snelgroeiende markt in de Azië-Pacific regio verder ontwikkelen. Benjamin Tan, vice president APAC bij Ultimaker, ziet een sterk potentieel voor de ontwikkeling van 3D-printingindustrie in de regio: “Het Wohlers Report voorspelt dat de regio klaar is om een aandeel van 30 procent van de wereldwijde 3D-printingmarkt te veroveren.”

 

Ex channel director Dassault Systèmes gaat Ultimaker in APAC-regio leiden

Paul Heiden, senior vice president productmanagement, kondigde eerder in een interview met 3D Print magazine al aan dat Ultimaker dit jaar een eigen vestiging in Azië zou openen. Die stap wordt nu gezet met een eigen kantoor in Singapore. Benjamin Tan is aangetrokken om de Azië-Pacific tak van Ultimaker te leiden en uit te bouwen. Tan is voormalig channel director bij Dassault Systèmes.

 

Beter inspelen op lokale vraag in Azië

Ultimaker ziet de vraag naar desktop 3D printers toenemen in Azië. “We zien een toenemende vraag naar Ultimaker 3D printers in de APAC-regio, zowel van grote multinationals als van innovatieve mkb’ers. Door een kantoor in Singapore te openen kunnen we deze vraag lokaal beter beantwoorden. Bovendien kunnen we ons huidige netwerk van salespartners in die regio beter ondersteunen in de uitvoering van onze missie: accelerating the world’s transition to local digital manufacturing”, zegt Jos Burger, CEO bij Ultimaker. Hij ziet in Benjamin Tan de juiste persoon om de activiteiten in de regio verder uit te bouwen. “Zijn jarenlange ervaring en indrukwekkende netwerk in de industrie maken hem de juiste persoon voor deze rol.”

 

Groot aantal vacatures

Benjamin Tan zelf zegt dat hij zich onder meer wil richten op het verbeteren van de supply chain door nauw samen te werken met multinationals. De groei van Ultimaker leidt wereldwijd tot een flink aantal vacatures. De meeste vacatures staan momenteel open in Nederland, maar ook in de vestiging in de VS en in Singapore zoekt Ultimaker nieuwe medewerkers, evenals in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook het interview met Siert Wijnia, CTO van Ultimaker, in de recente editie van 3D Print magazine

FOTO: van links naar rechts Siert Wijnia, Benjamin Tan, Jos Burger en Paul Heiden in het nieuwe kantoor in Singapore.

 

Back to top button