Technology

TechniShow 2022 pakt uit met additive manufacturing

Met een 3D-Techniek en een 3D-Procesplein pakt de TechniShow flink uit met additive manufacturing. Daarnaast is er elke dag een congres, inhoudelijk samengesteld door FPT-VIMAG en FME in samenwerking met Flam3D. Hier delen onder andere bedrijven zoals KMWE, Parts on Demand en Oceanz hun ervaringen met 3D printen.


Als er één thema uitspringt op de TechniShow 2022, dan is het additive manufacturing. Tijdens de laatste beurs hebben bezoekers dit onderwerp hoog op hun lijstje gezet met onderwerpen waarover ze meer willen weten.

Grootste maakbeurs Benelux toont volledige workflow van additive manufacturing

De deels 3D geprinte stand van Flam3D zal ook op de TechniShow te zien zijn.

Twee pleinen tonen volledig AM-productieproces

Bezoekers vinden dit jaar op de beurs in Utrecht niet alleen bij de fabrikanten de oplossingen voor het hele AM-proces, deze zijn ook nog eens te vinden op de twee 3D pleinen in hal 11. Op het 3D-Techniek plein tonen exposanten zoals Dymato, Renishaw en Trumpf hun AM-technologie. Op het 3D-Procesplein dat ernaast ligt, vindt de bezoeker een overzicht van alle technologie die nodig is in het AM-proces. “Op het 3D-Procesplein tonen we alle stappen die in het additive manufacturing proces nodig zijn, van CAD-software tot en met post processing”, zegt Jennie Elzinga over dit plein in hal 11. Hier staan exposanten zoals Rösler Benelux en Cadmes. Hier worden ook concrete business cases gedemonstreerd.

Lezingen in Ketentheater op ESEF

Om bezoekers nog beter te informeren, werken de Vakgroep 3D Printing van FPT-VIMAG en FME, ondersteund doorFlam3D, aan een lezingenprogramma gewerkt dat elke dag op de beurs gaat plaatsvinden. Hiervoor zijn al toezeggingen door bedrijven met AM-ervaring zoals KMWE, 3D Makerszone, Renishaw, Oceanz en Parts on Demand. Het programma staat de ene dag in het teken van het proces en de andere dag in het teken van de AM-technologie. Op de tweede beursdag (31 augustus) is er een Guided Tour over 3D-techniek (die dag zijn er ook Guided Tours Verspaning, Plaatbewerking en Productieautomatisering). De totale TechniShow, die vanwege de coronamaatregelen van maart naar eind van de zomer werd verschoven, is dit jaar compacter, maar daarom niet minder compleet. “Je merkt dat exposanten méér dan vroeger gefocust zijn op twee of drie onderdelen uit hun portfolio. Daardoor kiezen ze vaak voor een wat kleinere stand. Dat geeft ruimte aan nieuwkomers. Deze zie je bij alle thema’s terug”, zegt Jennie Elzinga.

TechniShow 2022 vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht.

One Comment

Back to top button