3D printmarkt

Stratasys rondt acquisitie Covestro AM af

Stratasys meldt de afronding van de acquisitie van de AM-activiteiten van Covestro. Hiermee krijgt het AM-concern volledige zeggenschap over alle R&D activiteiten – waaronder de Nederlandse – en de verkoopteams wereldwijd én een porfolio van zo’n 60 AM-materialen. Ook een IP-portefeuille van enkele honderden patenten gaat over in de handen van Stratasys.


“Met deze overname breiden we niet alleen ons materialenportfolio uit voor ons brede scala aan 3D-printtechnologieën – we maken ook de weg vrij voor meer innovaties. Bovendien zal ons groeiende team van interne materiaalexperts in een sterkere positie verkeren om samen te werken met onze materiaal-ecosysteempartners. Samen kunnen we meer toepassingen sneller aanpakken en de grenzen verleggen van wat mogelijk is in additive manufacturing”, zegt Yoav Zeif, CEO van Stratasys.

Materialen net zo belangrijk als 3D printers om nieuwe toepassingen te ontsluiten

Hugo da Silva
Hudo da Silva krijgt bij Stratasys een rol op overnamevlak en investeringen in startups.

Somos en Addigu nu in handen Stratasys

Dit betekent onder andere dat alle Somos en Addigy materialen via de Stratasyskanalen en andere partners beschikbaar worden. Stratasys zegt ook klanten die deze materialen op niet-Stratasys 3D printers gebruiken te blijven ondersteunen. Hugo da Silva, die zijn rol als Vice President of Covestro AM verruilt voor die van Vice President of Strategy, M&A en Venturing bij Stratasys, zegt dat de materialen net zo’n belangrijke rol spelen als de 3D printers zelf wat betreft het ontsluiten van nieuwe markten. Het materiaal maakt een belangrijk deel uit van de use case oplossing.

Geen rust aan overnamefront: Nano Dimension verhoogt bod voor derde keer

Gaat Stratasys in op bod van $20,05 per aandeel?

Rust na deze acquisitie is het topmanagement van Stratasys niet gegund. Nadat het deze week unaniem het bod van Nano Dimension (in eerste instantie ongeveer $18, later verhoogd tot $19,55 ) heeft afgewezen, ligt er een nieuw bod. De Raad van Commissarissen van Stratasys vindt het bod te laag; het onderwaardeert Stratasys significant als je naar de vooruitzichten kijkt. Als zelfstandig bedrijf kan het veel meer waarde creëren dan dit bod weerspiegelt. Yoav Zeif ontkent een aantal beweringen door Nano Dimension CEO Yoav Stern. Hij wijst er daarnaast fijntjes op dat de CEO van Nano Dimension zelf onder vuurt ligt doordat de grootste aandeelhouder zijn aftreden heeft geëist op een extra aandeelhoudersvergadering. Deze grootste aandeelhouder, Murchinson, is dat pas onlangs geworden doordat de andere groot aandeelhouder alle aandelen gedumpt heeft. Deze investeerder wil af van de huidige CEO van Nano Dimension. Ondertussen heeft Yoav Stern het bod verhoogd tot $20,05. Het advies aan de Stratasys aandeelhouders luidt echter nog niet in te gaan op het verhoogde bod. Nano Dimension dreigt na half april andere opties in te zetten als het bod opnieuw wordt afgewezen.

In de Benelux en Frankrijk kun je voor Stratasys terecht bij Seido-Solutions.

Back to top button