3D printmarktManufacturers

SLM Solutions opent nieuw hoofdkantoor

SLM Solutions heeft het nieuwe hoofdkantoor in Lübeck officieel geopend. De nieuwbouw is afgestemd op de groei die de fabrikant van 3D metaalprinters denkt te gaan maken. Alleen al afgelopen jaar zijn er 200 nieuwe medewerkers aangenomen.

 

Nieuw competentiecentrum troef in toenemende concurrentieslag

De officiële openingshandeling werd verricht door Hans-Joachim Ihde, voorzitter van de raad van commissarissen, samen met burgemeester Jan Lindenau van Lübeck. Bernd Buchholz, minister van economische zaken in Schleswig-Holstein, noemde in zijn toespraak SLM Solutions een voorbeeldbedrijf voor de noordelijke deelstaat. “Gesteund door technologie subsidies is een snelgroeiend bedrijf ontstaan dat zich net als voorheen thuisvoelt in Lübeck en bewust voor deze regio gekozen heeft.” Argumenten hiervoor zijn geweest de goede ontsluiting via snelwegen en de mogelijkheid om in de toekomst nog verder te groeien.

 

Meer dan 40 nationaliteiten

Volgens Uwe Bögershausen, CFO, speelt het nieuwe competentiecentrum – bestaande uit 10.000 vierkante beter kantooroppervlak voor bedrijfsadministratieve diensten en 15.000 meter hallen voor onder andere productie – een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de onderneming. Er werken inmiddels meer dan 40 nationaliteiten bij het bedrijf. “In tijden van veranderingen in de productietechniek en waarin het concurrentieveld met nieuwe technologieën steeds complexer wordt en het innovatietempo toeneemt, is een modern competentiecentrum meebeslissend over de toekomst- en innovatiebestendigheid van ons bedrijf.” SLM Solutions denkt in de toekomst nog verder te kunnen groeien. Aansluitend aan de officiële opening was er open huis bij SLM Solutions.

In de Benelux vertegenwoordigt Ekzo de Duitse 3D printerfabrikant.

 

Back to top button