Applications

TypeOne 3D geprinte vulpen met titanium penpunt

Heb je altijd al de 3D geprinte vulpen van Pjotr alias Rein van der Mast willen hebben, maar vond je het prijskaartje iets te hoog? Er is nu een nieuwe variant beschikbaar, de TypeOne. Ook 3D geprint, zelfs met een 3D geprinte vulpenpunt van titanium.

 

Rein van der Mast ontwikkelt goedkopere variant voor 99 3D geprinte vulpennen

Rein van der Mast blijft zijn ontwerpen voor 3D geprinte vulpennen doorontwikkelen. De TypeOne is de jongste creatie, met als bijzonderheid dat de punt waarmee je schrijft van titanium wordt geprint, net als bij de eerdere versies. Bij de versie in 2013 nog niet het geval en kostte bij de pen uit 2016 behoorlijk wat moeite.

 

Kunststof in twee variaties

De zichtbare delen van de TypeOne zijn 3D geprint van kunststof. Dat houdt het gewicht van de pen laag, 30 gram in totaliteit. Er zijn twee kleuren beschikbaar: zwart en zilvergrijs. Deze laatste versie is geprint met polymeer waaraan kleine deeltjes aluminium zijn toegevoegd. Eerlijk gezegd geeft dat de pen net iets meer karakter dan de zwarte uitvoering.

 

 

Titanium geprinte penpunt

Beide versies worden geleverd met de 3D geprinte penpunt, die in een fijn, medium en brede uitvoering leverbaar is. Rein van der Mast laat de punt printen van titanium, op een ProX 300 machine van 3D Systems (geprint door AddFab). De sleuf, onderdeel van de print, en de verhoogde rand bevorderen een gelijkmatige toevoer van de inkt. Daardoor schrijft de pen plezierig, zeggen verzamelaars die de TypeOne hebben getest.

 

En hoeveel kost de pen?

3DDimensions brengt de nieuwe versie op de markt. Dit is een samenwerking tussen ontwerper en technoloog Rein van der Mast, Dennis van de Graaf van La Couronne du Comte en Bart Koster, pennenhandelaar en eigenaar van Promo2000. De 3D geprinte TypeOne vulpen kost € 385 in de zilvergrijze uitvoering. De zwarte is iets goedkoper: € 345. Een 3D geprinte bureaustandaard is ook beschikbaar. Om het exclusieve karakter te waarborgen, worden er slechts 99 pennen TypeOne print. En handmatig nabewerkt, want ondanks de digitale technologie blijft vulpennen maken op deze manier volgens Rein van der Mast vooral een ambacht. “Ze moeten nog altijd door mensenhanden worden geleid.”

 

Back to top button