3D printmarkt

SLM Solutions neemt Adira AddCreative over

Groot formaat metaalprinter past in roadmap grootschaligee AM systemen

De consolidatie in de AM-industrie zet door. SLM Solutions heeft het Portugese AddCreative van Adira overgenomen en voegt deze in Duitsland ontwikkelde technologie voor groot formaat metaalprinten toe aan het portfolio.


Addira AddCreative liet vorig jaar op Formnext nog het resultaat van verschillende projecten zien: grote complexe metalen onderdelen van een meter doorsnede geprint met de verplaatsbare proceskamer. Dat is namelijk de kern van de technologie die de Portugezen al enkele jaren ontwikkelen. Deze proceskamer van maximaal 1 bij 1 meter kan verplaatst worden om het volgend deel van het werkstuk te printen. Het concept komt bij Fraunhofer ILT vandaan. De crux zit met name in de software die de printstrategie berekent.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

SLM Solutions voegt deze technologie nu toe aan het eigen portfolio en ziet voor de technologie een plaats tussen de grote NXG XII 600 groot formaat metaalprinters, met maximaal 12 lasers, en de onlangs aangekondigde groot formaat metaalprinter die het momenteel ontwikkelt. De Duitse fabrikant zegt dat de schaalbaarheid en de flexibiliteit van de technologie van AddCreative samen met de prijstechnische aspecten doorslaggevend is. Voor veel toepassingen in sectoren zoals lucht- en ruimtevaart is de technologie kansrijk.

Erkenning

Het team van Adira AddCreative dat tot nog toe met de ontwikkeling van het AM-systeem is bezig geweest, gaat mee met de overname. Het wordt aan het wereldwijde team van SLM Solutions toegevoegd. Miguel Gil Mata, bestuursvoorzitter van Adira AddCreative en CEO, zegt de overname te zien als een erkenning van de doorbraak die de Portugezen hebben geboekt met hun AM-technologie. Adira is van huis uit een fabrikant van machines voor de plaatwerkindustrie.

Back to top button