Technology

SLM Solutions en CADS: intuïtief construeren voor 3D print

SLM Solutions start een joint venture met de Oostenrijkse CAD-ontwikkelaar CADS. Gezamenlijk willen de bedrijven software ontwikkelen die het construeren voor 3D print gemakkelijker maakt. Het nieuwe CAD-pakket wordt specifiek voor 3D metaalprinten ontwikkeld.

 

Machinebouwer kondigt tweede joint venture aan

De joint venture met CADS is niet de enige die SLM Solutions start. De afgelopen week heeft de Duitse fabrikant van lasersmeltmachines voor metaalprinten ook al een samenwerking met een fabrikant van poeders aangekondigd. Samen met PKM Future Holding stapt SLM Solutions in de poederontwikkeling en productie. Volgens Uwe Börgershausen, financiële topman van het bedrijf, is dit de verwezenlijking van wat men vanaf het begin de strategie gebaseerd op 3 pijlers noemt. Naast R&D en sales is materiaalontwikkeling voor additive manufacturing de derde pijler.

 

Construeren zonder CAD-kennis

En daar komt dus nu CAD-software bij. Een van de doelen die men zich stelt, is de CAD-software zo inituïtief te maken, dat je geen speciale kennis nodig hebt om tot een goed design voor het AM-deel te komen. SLM Solutions geeft als voorbeeld chirurgen, die geen CAD-ervaring hebben maar met de nieuw te ontwikkelen software wel implantaten voor hun eigen patiënten moeten kunnen ontwerpen. De systemen van CADS bieden die mogelijkheid nu al. Hetzelfde concept moet nu ook buiten de medische industrie vorm gaan krijgen. Markus Rechlin, bestuursvoorzitter van SLM Solutions: “We willen met CADS een constructietool ontwikkelen die het optimaliseren van het ontwerp vereenvoudigt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het volledige potentieel van additive manufacturing te benutten en zo wordt de verbreding van de toepassing van AM versneld.” SLM Solutions krijgt 51% van de aandelen van de joint venture in handen.

 

Poederfabriek

In de joint venture met de poederproducent wordt eerst gestart met de ontwikkeling van aluminium voor additive manufacturing. In eerste instantie willen de bedrijven een productiecapaciteit van 100 ton aluminiumpoeder per jaar opbouwen. Later worden er nog andere materialen aan toegevoegd. SLM Solutions vindt de productie en verkoop van metaalpoeder interessant omdat men daarmee een continue inkomstenstroom genereert.

SLM Solutions staat volgende week op Metav (15/F67) in Düsseldorf en de week daarna op Rapidpro (7) in Veldhoven.

 

Back to top button