MaterialsTechnology

Sintratec Material Developer Upgrade geeft toegang tot ruim 100 instellingen

Extra software voor materiaalontwikkelaars voor SLS printer

Sintratec geeft via de Material Developer Upgrade gebruikers van de SLS printer toegang tot meer dan 100 parameters die ze vrij kunnen configureren. Dit is met name praktisch bij de ontwikkeling van nieuwe materialen voor de Zwitserse SLS printer. De software wordt geïntegreerd in Sintratec Central Software,


Bij SLS printen worden meestal materialen als PA 12 of TPE gebruikt, omdat deze breed inzetbaar zijn. Sintratec ziet evenwel een groeiende vraag naar materialen voor niche toepassingen. Hieraan worden dikwijls andere eisen gesteld. Hierop speelt de fabrikant in met de Material Developer Upgrade (MDU) voor de Sintratec S2.

Sneller testen en ontwikkelen

Omdat de software update gebruikers de mogelijkheid biedt meer dan 100 parameters van de S2 aan te passen, kunnen materiaalontwikkelaars sneller tot de juiste instellingen voor hun materialen komen of ontdekken waar aanpassingen nodig zijn. Parameters die men kan aanpassen, zijn onder andere de laagdikten, het laservermogen, de sturing van de verwarmde zones. Zelfs de belichtingsstrategie kan men volledig aanpassen: via een script verandert de gebruiker de banen die de laserstraal aflegt over het poeder.

Geen kruiscontaminatie

Sintratec wijst verder nog op het voordeel van de S2 dat de lasersinter module nooit direct in contact staat met de beweegbare kern van de machine. Hierdoor is kruiscontaminatie onmogelijk. Materiaalontwikkelaars kunnen dit voordeel benutten door gelijktijdig meerdere verschillende materialen te testen op de modulaire S2.

Sintratec wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Landré. Vrijdag 24 juni houdt Landré ‘s ochtends open huis in het kader van de 3D Delta Week

Back to top button