software

Siemens voegt AM simulatie toe aan NX

Siemens voegt begin 2019 aan het NX-platform nog Simcenter 3D AM Process Simulation toe. Daarmee moet first time right 3D metaalprinten dichterbij komen.

 

Siemens toont op AM Integrated Factory industrialisatie 3D metaalprinten

Op 4 december doet Omar Fergani van Siemens Industry Software tijdens de eerste editie van AM Integrated Factory Conference uit de doeken hoe Siemens met de PLM-software het 3D metaalprinten industrialiseert. Hij doet dit aan de hand van voorbeelden bij autofabrikant Bugatti en Siemens Power and Gas. Deze laatste divisie heeft nog niet zolang geleden de eerste vrijgaven gegeven voor het 3D printen van turbine componenten.

 

Nieuwe simulatie software voor first time right

Omar Fergani zal tijdens zijn presentatie op Brightlands Chemelot campus ongetwijfeld ingaan op de nieuwe simulatie software die Siemens op Formnext heeft gepresenteerd. Deze wordt volledig geïntegreerd in de end-to-end AM-software van Siemens en is mede gebaseerd op de digital twin technologie. Simuleren van het 3D printproces moet problemen zoals vervormingen tijdens het 3D printen op een poederbedmachine, of het ontstaan van microscheuren, voorkomen. De software laat al tijdens de buildjob voorbereiding zien waar de warmte tot problemen tijdens het printproces kan leiden; of waar de recoater misschien op een deel van het werkstuk zal botsen. Ook zones in het werkstuk waar zich te veel warmte ophoopt, worden direct zichtbaar tijdens de simulatie. Siemens verwacht dat de nieuwe simulatiemodule begin 2019 aan NX wordt toegevoegd.

 

Meer over deze simulatiesoftware en de AM Integrated Factory conference lees je hier  

 

Back to top button