Applications

Samenwerking AM- en freesafdeling KraussMaffei in productie gietkernen

Door de KraussMaffei vestigingen in Parsdorf en Harderberg/Georgsmarienhütte te laten samenwerken, biedt KraussMaffei voor klanten die groot formaat 3D printwerk hebben een complete oplossing aan. De kunststof onderdelen worden in Parsdorf geprint en in de gereedschapmakerij van KraussMaffei gefreesd tot een glad oppervlak. De combinatie wordt onder andere al ingezet voor de gietindustrie: gietkernen worden geprint.


De gereedschapmakerij van de fabrikant van onder andere spuitgietmachines en 3D printers produceert doorgaans tooling voor PUR-verwerking. Productiemanager Stefan Springrose legt uit: “Onze producten omvatten prototypes en kunstlederen modellen voor de auto-industrie.” In eerste instantie is daarom samengewerkt met externe leveranciers. Vanwege efficiency en het in huis houden van kennis worden tegenwoordig de projecten binnen de groep afgewerkt.

Diamant gecoate frezen zorgen voor minder slijtage bij frezen 3D geprinte gietkernen

Het frezen van de contramal. (Foto’s KraussMaffei)


Andere freesoplossingen nodig

KraussMaffei werkt in de powerPrint, de groot formaat 3D printer, onder andere met gerecycled PETG met 30% glasvezelversterking. Voor het frezen van kunststoffen zijn andere machines nodig dan voor metaal, omdat het snijproces eenvoudiger is en er meer materiaal moet worden weggenomen. Daarom worden minder krachtige maar zeer dynamische machines gebruikt om de hoogst mogelijke snijsnelheden en snelle productietijden te bereiken. De gebruikte gereedschappen moeten extreem scherp zijn en een optimale spaanafvoer vereisen. Tijdens tests met het met frezen van glasvezel versterkte PET ontdekte Thorsten Richter, teamleider van de freeswerkplaats in Harderberg, zelfs “dat met diamant gecoate frezen nodig zijn om het abrasieve materiaal te weerstaan. Dit vermindert de slijtage aanzienlijk.”


Kernen voor gietmallen printen

Een van de toepassingen die de twee vestigingen samen voor een klant hebben gerealiseerd is een zandgietmatrijs voor drukkussens in een metaalpers. Voor dit proces wordt eerst een negatieve mal gemaakt, waarmee de eigenlijke zandmal wordt vervaardigd, die op zijn beurt het vloeibare metaal (ijzer, aluminium, enz.) vasthoudt. De zandmal wordt vernietigd tijdens het omvormen en de gefreesde 3D-kern kan steeds opnieuw worden gebruikt. Tot nu toe werd hiervoor meestal blokplaten van ureol gebruikt. Ondanks de hogere kosten per kilo grondstof biedt Additive Manufacturing twee doorslaggevende voordelen: Ten eerste zijn de modellen aanzienlijk beter bestand tegen breuk en ten tweede ben je onafhankelijk van de standaardafmetingen van de ureolblokken en -platen. Deze komen meestal niet overeen met de afmetingen die nodig zijn en dan moeten meerdere platen verlijmd worden. Met 3D printen kan de kern in één keer worden geprint. De KraussMaffei powerPrint print maximaal 2 bij 2,5 bij 2 meter. Ondanks de hogere materiaalprijs van gerecycled PETG GF 30 gevuld zijn de totale kosten lager.

Back to top button