Technology

Roboze: halveert printtijd met nieuwe Argo 500 Hyperspeed

Robozo weet met het PolyFlow X depositiesysteem de printtijd bij het printen met hoogwaardige polymeren met tot 62% te reduceren. Een nieuw algoritme in combinatie met de nieuwe harde brengt de printtijd verder naar beneden. Beide innovaties worden toegepast in de Roboze Argo 500 Hyperspeed, die vorige week tijdens Rapid+TCT is gepresenteerd.


De Italiaanse 3D printerfabrikant Roboze heeft patent aangevraagd voor het nieuwe depositiesysteem PolyFlow X. Dit biedt een extra snelle en gecontroleerde depositieflow, waardoor elke fase van het printproces wordt geoptimaliseerd, ongeacht het gebruikte materiaal.

Smart Code functie
Een andere nieuwe functie is de geavanceerde Smart Gcode printmodus. De nieuwe software algoritmes, gecombineerd met de nieuw geïntroduceerde hardware, zorgen in totaliteit voor 92% kortere printtijden met een dubbele extruder in vergelijking met de vorige versie. Alle bewegingen en banen worden geoptimaliseerd en stilstand tijdens het extruderwisselproces wordt geëlimineerd. De nieuwe 3D printer voor hoogwaardige kunststoffen was te zien naast de Argo 1000 Hyperspeed, de grote 3D pelletprinter en eveneens voorzien is van een tot 180 graden C verwarmde bouwkamer. Hiermee print men werkstukken tot 1 kubieke meter inhoud.

Back to top button