Materials

Liqcreate Rigid Pro: chemisch en temperatuurbestendig hars

Liqcreate heeft een nieuw hars ontwikkeld dat bestand is tegen hogere temperaturen en chemisch resistent is. Liqcreate Rigid Pro is een zwart polymeer en kan zowel in DLP- als LCD-printers worden toegepast evenals in SLA-systemen.

Het hars kan namelijk verwerkt worden met 3D printers met een lichtbundel die een golflengte heeft tussen 385 en 420 nm. Daar vallen ook de professionele systemen zoals die van Nexa3D onder, laat de harsproducent weten. Voor verschillende 3D printers zijn de parameters beschikbaar.

Eigenschappen

Onderdelen gemaakt met Liqcreate Rigid Pro hars zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën zoals milde zuren en bases. Bovendien maakt de bestendigheid tegen benzine en diesel dit materiaal geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de olie- en gasindustrie en de chemische industrie.
Liqcreate Rigid Pro kan worden nagehard met alleen UV om een warmtedoorbuigingstemperatuur (HDT-B) van 77°C te bereiken met een instapmodel uithardingsapparaat dat geen functie heeft om te verwarmen. Als alternatief bereikt dit materiaal een HDT-B van 91°C bij uitharding in Formlabs formcure bij verhoogde temperaturen. Het materiaal combineert deze eigenschappen met een buidsterkte van 110 MPa.

Liqcreate biedt het hars zowel direct aan de eindgebruikers aan alsook kan het als private label voor OEM’s geproduceerd worden. Hiervoor kan het aangepast worden.Back to top button