Top story

Würth Additive: gedistribueerde productie wordt realiteit

Samen met Henkel Loctite en Raise 3D

Würth Industry North America stapt over op een model voor gedistribueerde productie van bevestigingsmaterialen, MRO- en safetyproducten. Klanten klikken in de webshop de digitale tweeling van een fysiek product aan en deze wordt naar de 3D printer bij de klant gestuurd. Voor deze fysieke productiestap gaat dochter Würth Additive een strategische samenwerking aan met Raise3D en Henkel Loctite.De teams van de drie bedrijven hebben hebben hun apparatuur, voorraadplatform en materialen, waaronder de geteste harsen van Loctite, op elkaar afgestemd. Een van de eerste bètagebruikers is IMS Verhindungstechnik GmbH & Co. De vereenvoudigde en aangepaste producttoepassingen komen via het Wurth Additve platform, beschikbaar. De drie bedrijven bestempelen deze stap als de start van de integratie  van 3D printen in hun businessmodel, met als resultaat een klantgericht toepassing.

Luke Cunningham, 3D Technicus bij Würth Additive Group test de Raise3D DF2 Printer samen met het Digital Inventory Services (DIS) en de Henkel Loctite resins (Foto’s Würth Additive).


Diepe integratie in de 3D printers

Hoe diep de integratie reikt, blijkt uit de toelichting die Aj Stransquist, CEO van Würth Additive Groip, geeft. De Digital Inventory Services (DIS) IoT Edge Device van Würth Additive wordt geïntegreerd in de Rais3D hardware. Dat maakt het voor de eindklant eenvoudiger. “Dit opent een wereld van mogelijkheden en geeft onze klanten volledige controle over hun productie.” Henkel Loctite zorgt hierbij voor de materialen voor een betrouwbaar printproces. Eindgebruikers ontsluiten zo een digitale toeleverketen waar het om bevestigingsmaterialen en andere producten gaat waar de industrie niet zonder kan.


Geautomatiseerde workflow

Door de integratie van de drie oplossingen, ontstaat er voor de eindgebruiker een eenvoudige, geautomatiseerde workflow. Besteld wordt op het platform; geprint wordt er bij de eindgebruikers. De Raise3D producten zullen worden verkocht via Würth-kanalen. Het is de bedoeling dat het aanbod op het platform komende tijd verder verbreed wordt. AJ Sandquist ziet in deze aanpak een oplossing om de verspilling in de traditionele toeleverketens tegen te gaan.

IP veilig bestanden versturen

Würth Additive Group werd in maart aangekondigd tijdens AMUG, de jaarlijkse conferentie van Amerikaanse gebruikers van additive manufacturing. Het platform voor digitale inventarisatiediensten (DIS zorgt ervoor dat intellectueel eigendom beveiligd gestuurd kan worden naar verschillende locaties over de hele wereld mogelijk. Hierbij zijn kwaliteitscontroles en gecontroleerde distributie gewaarborgd.


Würth Additive is onderdeel van de Noord-Amerikaanse tak van het Duitse familiebedrijf, dat in meer dan 80 landen in de wereld actief is.  Het Duitse bedrijf is in 20917 gestart met het verkennen van de mogelijkheden van additive manufacturing.


Back to top button