Applications

Rapid Equipping Forces: met AM on demand oplossingen bedenken en maken

Geen kostbare voorraden maar met Additive Manufacturing production on demand, soms zelfs aangepast aan lokale omstandigheden, om stilstand van machines en materiaal tot een minimum te beperken en lokaal oplossingen te produceren. Tijdens de slotsessie van de Virtual AM for Defence Conference presenteert Col. Joe Bookard de ervaringen die het Amerikaanse leger heeft opgedaan met de Rapid Equipping Force.


Wereldwijd zijn defensie-onderdelen bezig dit concept in de praktijk te brengen, blijkt uit de eerste twee sessies van de Virtual AM for Defence Conference. Het Amerikaanse leger heeft hier al een lange staat van dienst mee opgebouwd.

10 vrijkaarten voor 3e sessie Virtual AM for Defence Conference

Het Ex Lab van de Rapid Equipping Forces van het Amerikaans leger (Foto US Army REF)

Rapid Equipping Force: waar gaat AM naar toe?

Colonel Joe Bookard, directeur US Army REF.

De U.S. Army Rapid Equipping Force is begin deze eeuw in het leven geroepen, met als doel dringende materiële oplossingen snel in handen van de soldaten te krijgen. De organisatie is hiertoe in staat door lokaal, waar de behoefte aan materiële oplossingen bestaat, aanwezig te zijn. Hiervoor zijn onder andere een mobiele fabriek en de Expeditionary Labs (Ex Lab) ontwikkeld. Deze laatste is ingericht om lokaal, waar ook ter wereld, snel prototypes te maken. De Ex Labs moeten voor een betere verbinding zorgen tussen wetenschappers en engineers met de soldaten op een vooruitgeschoven post.  Zij aan zij ontwikkelen en produceren ze aan de rand van het slagveld onderdelen en producten waar op dat moment behoefte aan is. Onderdeel van de technologie in deze Ex Labs is 3D printen. In zijn presentatie gaat Col. Joe Bookard in op de lessen die het Amerikaanse leger de afgelopen jaren heeft geleerd van de REF-projecten. Hij belicht ook de rol van additive manufacturing en hoe REF de technologie inzet, ook in samenwerking met de industrie. Verder schetst hij de richting waarin additive manufacturing voor defensie zich zal ontwikkelen.

Doe mee aan de ronde tafel discussie

Na de presentatie door Col. Joe Bookard, directeur van de U.S. Army Rapid Equipment Force, schuiven drie eerdere sprekers aan om aan de virtuele ronde tafel samen met de online deelnemers te discussiëren hoe je met digitalisering en additive manufacturing onderdelen van de krijgsmacht beter inzetbaar houden. Naast Stefan Ritt van Spee3D zijn dat Tibor van Melsem Kocsis, CEO van DiManEX en Stephan Wildenberg van Matlogco van de Nederlandse landmacht. In Nederland heeft de landmacht bijvoorbeeld samen met het DiManEx platform de eerste 20.000 onderdelen in de magazijnen om de meest kansrijke onderdelente selecteren. In Australië hebben zowel de landmacht als de marine de 3D metaalprinter van Spee3D getest voor onderdelen productie op locatie, zo lichtte Stefan Ritt van de Australische 3D printerfabrikant in de tweede sessie toe.

10 vrijkaarten beschikbaar

3D Printmagazine geeft 10 vrijkaarten weg voor de laatste sessie van deze conferentie, die niet alleen interessant is voor bedrijven in de defensie supply chain. Dezelfde modellen kunnen ook andere sectoren helpen kosten te besparen en de uptime van machines en installaties te verhogen. Digitalisering van voorraden van reserve onderdelen om ze op afroep te 3D printen wordt in veel sectoren momenteel onderzocht. Wil je mee discussiëren, meld je dan aan voor de virtuele AM for Defence Conference op 10 december van 16.30 uur tot 18.00 uur. Gebruik als kortingscode AMfordefense2020 Let op: vol is vol. Hier kun je je aanmelden

Back to top button