ApplicationsTechnology

PTC integreert HoloLens in AR platform Vuforia

De Amerikaanse CAD-ontwikkelaar PTC breidt het Augmented Reality platform Vuforia uit met ondersteuning voor Microsoft HoloLens. Steven Guggenheimer, vice president en chief evangelist van Microsoft heeft de combinatie live getoond tijdens zijn keynote op de Build Conference van Microsoft. De combinatie zorgt voor ongekende mogelijkheden in het assisteren van operators in de bediening van machines of het bekijken van producten.

 

Augmented reality maakt manuals in de machinebouw overbodig

Microsoft voegt met Hololens de virtuele en reële wereld samen. Dat zorgt voor heel nieuwe mogelijkheden, zoals gedemonstreerd werd door de 3D-visualisatie van een Caterpillar Multi-Terrain Loader. Via een Surface tablet werd eerst een kleinschalige visualisatie op een brochure gemaakt, waarna HoloLens werd gebruikt om de Loader naar het podium te transporteren waar het op ware grootte bekeken en geconfigureerd kon worden. Dankzij Vuforia kan HoloLens ervaringen verbinden met specifieke ‘Dingen’ in de omgeving. Op deze manier kan een nieuwe generatie van digitale ’assistenten’ ontstaan, met stap-voor-stap instructies voor producten of machines.

 

 

Stemgestuurde toegang tot informatie

In een persbericht over de uitbreiding van Vuforia richting augmented reality zegt PTC dat deze ontwikkeling de potentie heeft om het gebruik van manuals door technici overbodig te maken in de toekomst. “Augmented reality kan handsfree, stemgestuurde toegang bieden tot informatie, bijvoorbeeld als een klant een product configureert of als er onderhoud of reparatie aan machines gedaan moet worden”, zegt Jeff Lind, e-Business Innovation bij Caterpillar. Door gebruik te maken van Unity (een tool van PTC) kunnen ontwikkelaars met één enkele applicatie een tool ontwikkeling voor 3D ervaringen op alle soorten media, van tablets en smartphones tot en met VR-brillen. Vuforia is het platform van PTC voor het ontwikkelen van mobiele apps voor augmented reality.

 

SDK tool dit voorjaar beschikbaar

Jay Wright, senior vice president en directeur van Vuforia, is blij met de komst van Hololens en zegt dat Microsoft en PTC dezelfde visie delen op hoe Windows 10 tablets en HoloLens de manier waarop we werken fundamenteel kan gaan veranderen. Vuforia is een software standaard voor ontwikkelaars van virtual reality applicaties. Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 gebruikers die meer dan 250 miljoen toepassingen. In de loop van het voorjaar komt de Vuforia SDK met ondersteuning voor HoloLens beschikbaar.

 

 

Back to top button