3D printmarkt

Prodways Group koopt Solidscape van Stratasys

Prodways Group neemt Solidscape over. Deze fabrikant van 3D printers voor modellen voor verloren was gieten is sinds 2011 eigendom van Stratasys. Prodways  rekent erop dat Solidscape in 2019 een omzet haalt van 10 miljoen dollar.

 

Amerikaanse 3D printtechnologie sluit aan op Prodways technologieportfolio

Solidscape is een Amerikaanse speler in de 3D printindustrie. Het bedrijf is in 1994 gestart en heeft een eigen printtechnologie ontwikkeld voor het printen van modellen voor verloren was gieten in de zowel de sieradenindustrie als voor algemene industriële toepassingen. De wasmodellen die men met deze printers maakt, kenmerken zich door de fijne mate van detaillering en nauwkeurigheid (5000 x 5000 dpi). De vloeibare druppels was worden zeer precies gepositioneerd. Na elke laag wordt de printlaag nabewerkt om tot een exacte laagdikte van 6 µm te komen. De S390 High Precision is de meest recente 3D printer van het Amerikaanse bedrijf, speciaal ontwikkeld voor de productie van hoogwaardige juwelen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in totaliteit meer dan 5.000 machines verkocht. Er werken 66 medewerkers.

 

Betere propositie richting gietindustrie

Prodways koopt de fabrikant van Stratasys, dat Solidscape in 2011 heeft overgenomen. Rich Garrity, president van Stratasys Americas, geeft als reden voor de verkoop op dat het bedrijf beter af is binnen een andere groep nu Stratasys zich steeds meer concentreert op verticale marktsegmenten. De sieradenindustrie past daar blijkbaar niet in. Prodways vindt de kleine Amerikaanse speler goed passen bij het eigen portfolio van printtechnieken. Met de overname wil het de eigen positie versterken. Gezamenlijk hebben ze een betere propositie voor sectoren die verloren was gieten inzetten. De toegevoegde waarde voor Prodways zit onder meer verkopen van materialen en andere supplies. Verwacht wordt dat Solidscape in 2019 al 10 miljoen dollar kan bijdragen aan de omzet van de Franse groep. De helft hiervan komt uit de verkoop van 3D printers, de andere helft uit verkopen van materialen en supplies. In 2020 moet het EDITDA van Solidscape met dubbele cijfers kunnen groeien door de synergievoordelen die men denkt te behalen. “Deze overname is een unieke kans om de machineverkopen te verstevigen en ons technologieportfolio te vergroten”, zegt Raphaël Gorgé, CEO van Prodways Group. De medewerkers van Solidscape blijven vanuit de vestiging in New Hampsire in de VS werken.

 

Back to top button