Technology

Phatom krijgt patent op online inkoopplatform DDM

Het Amerikaanse digital manufacturing servicebureau Phatom heeft patent gekregen op de technologie achter het inkoopplatform  die het inzet voor Direct Digital Manufacturing. Via deze platformen handelt het Amerikaanse bedrijf aanvragen voor de productie van 3D geprinte componenten af, inclusief prijsopgave alsook de verdere keuze van materialen, afwerkingsgraad, materiaalkeuze en de hoeveelheid.

 

Meestal zijn het de machinebouwers of materiaalproducenten die de patenten verkrijgen. Met een zelf ontwikkeld online platform voor de maakindustrie is het Phatom gelukt om patent te krijgen. Het Amerikaanse patentbureau kent het patent toe voor hoe Phantom digitaal het hele proces van offerteaanvraag tot en met het plaatsen van de order afhandelt. Alles gebeurt volledig geautomatiseerd. Zowel de methodiek om een en ander afte handelen als de systemen zelf zijn gepatenteerd, laat het bedrijf weten.

 

Full servicebureau

Phatom is pas in 2008 opgericht. Aanvankelijk met name om industriële 3D printtechnologie te verkopen. Pas in 2012 openden beide oprichters een full service 3D print servicebureau, een jaar later gevolgd door de vestiging in Seattle. Vandaag de dag biedt Phatom niet alleen additive manufacturing technologie aan, maar kunnen klanten op het platform ook terecht voor CNC-productietechnologie, urethaan gieten, kunststof spuitgieten en de productie van gereedschappen. Ook hybrideprocessen, de combinatie van 3D printen met meer traditionele productietechnieken, is beschikbaar via het online platform. Ook ondersteunt een team AM-engineers klanten bij design voor additive manufacturing.

 

7e keer in top 5000 snelst groeiende bedrijven

Behalve dat Phatom een patent krijgt voor het inkoopplatform, is het eveneens opnieuw opgenomen in de Inc 5000 lijst. Dit is een lijst met snelst groeiende privé ondernemingen in de VS. Het is de 7e achtereenvolgende keer dat Phatom in deze lijst staat, iets dat slechts 1,5% van de bedrijven lukt. Bay Area in California, gepubliceerd in Fortune Magazine.

Foto: Phatom

Back to top button