Materials

Huntsman lanceert Iroprint AM-materialen op K 2019

Op de komende K 2019 in Düsseldorf lanceert Huntsman het Iroprint AM-platform. De kunststofproducent komt meteen met drie materialen voor zowel stereolithografie, high speed sintering alsook FDM-technologie. De kunststoffen zijn speciaal ontwikkeld voor 3D printtoepassingen in de schoenen- en sportaccessoire-industrie. Later zullen ook materialen voor andere sectoren volgen.

Iroprint materialen geoptimaliseerd voor de schoenen- en sporartikelenindustrie

Huidige tekortkomingen goed maken

Huntsman heeft het Iroprint AM-materialen platform ontwikkeld in nauwe samenwerking met technologiepartners en een aantal eindgebruikers uit deze sectoren. “Samen hebben we gekeken naar wat een materiaal goed maakt om te 3D printen en waar de markt momenteel tekortschiet”, zegt Stephane Peysson, global business development manager bij Huntsman Polyurethanes. Volgens hem vullen de nieuwe materialen het gat tussen bestaande functionele, duurzame maar nogal zachte 3D printmaterialen en de materialen die gemakkelijk printbaar en betaalbaar zijn.

Iroprint

Drie urethaan gebaseerde kunststoffen

In eerste instantie komt Huntsman met drie urethaan gebaseerde kunststoffen naar de markt. Alle drie worden ze op de kunststoffenbeurs K 2019 in Düsseldorf gelanceerd. Iroprint R is een hars voor SLA- en DLP-technologie en levert een zacht materiaal uit één component. De materialen hoeven slechts kort uitgehard te worden. Iroprint P zijn poeders voor high speed sintering. Het gaat hier om een TPU. Voor wie filament wil gebruiken is er Iroprint F, een verzameling hoogwaardige TPU-materialen ontwikkeld voor extrusiege baseerde technologie.

Ook materialen voor andere sectoren

Op langere termijn ziet Huntsman kansen voor het 3D printen van onderdelen voor heel andere sectoren, van de automobielindustrie tot en met componenten voor Internet of Things.

De K 2019 vindt dit jaar van 16 – 23 oktober plaats in Düsseldorf

Back to top button