ApplicationsTechnology

3D Metal printing: zo groei je sneller met AM

3D metaalprinten biedt een unieke propositie in hedendaagse productontwikkeling en productie. De drempel om 3D metaalprinten succesvol in te zetten, ligt echter hoog. Gebrek aan specifieke kennis is een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven met additive manufacturing minder snel groeien dan ze plannen. Materialise organiseert daarom voor de tweede keer in België een Masterclass Metal 3D printing, met als doel de leercurve te verkorten.

 

Materialise’ Masterclass verkort leercurve 3D metaalprinten

3D metaalprinten is niet alleen een unieke maaktechnologie om direct complexe functionele onderdelen te maken. Er kunnen ook gereedschappen voor conventionele productietechnieken mee worden gemaakt, die dankzij de specifieke features bijdragen aan kostenreductie en korte doorlooptijden in conventionele productie. De moeilijkheid waar zowel startende AM-bedrijven als zelfs gevorderde tegen aanlopen, is dat veel factoren invloed hebben op het eindresultaat. Hoe gaat je daarmee om? Hoe beheers je het complete 3D printproces?

 

Diepe duik in de technologie

Precies dat soort vragen staan centraal in de Masterclass Metal 3D printing, die Materialise in oktober voor de tweede keer in Leuven organiseert. De tweedaagse Masterclass laat de deelnemers diep in de technologie duiken. Ze leren over de verschillende aspecten die het eindresultaat beïnvloeden. In de workshops wordt dieper ingegaan op de technische aspecten van met name het laser powderbed fusion proces (lasersmelten). De 3D printexperts van Materialise helpen de deelnemers zowel theoretische als praktische kennis op te bouwen.

 

De masterclass die Materialise organiseert, helpt bedrijven sneller hun 3D metaalprintactiviteiten succesvol in te zetten.

 

Kennis elke dag toepasbaar

“De AM designkennis en de technieken om spanningen in het werkstuk te verminderen, die in deze Masterclass aan bod komen, zijn heel goed bruikbaar. Ik pas ze dagelijks toe in mijn werk met betrekking tot de productie van metalen AM componenten’, zegt Choong Yue Hao, Development Engineer, Advanced Remanufacturing and Technology Centre (ARTC ) Hij is een van de deelnemers aan de eerste editie van de Materialise Masterclass.

 

Alle factoren AM proces komen aan bod

De Masterclass is bedoeld voor professionele gebruikers van 3D metaalprinttechnologie, die zowel hun theoretische als praktische kennis willen vergroten. De Masterclass is daarnaast interessant voor nieuwkomers die overwegen met 3D metaalprinten te starten. Behalve de introductie van de technologie en de poederbed metaalprinters zelf, wordt ingegaan op de metaalpoeders, de ontwerpregels, oriëntatie van de werkstukken in de bouwkamer, gebruik van supportmateriaal, proces parameters, scanstratagieën en post processing.

De Masterclass Metal 3D printing vindt op 8 en 9 oktober in Leuven plaats op het hoofdkantoor van Materialise. Meer informatie vind je hier

 

 


Back to top button