3D printmarktApplications

Parts on Demand opent nieuwe 3D printfabriek in Utrecht

Neil van Es en zijn team hebben afgelopen week officieel de nieuwe 3D printfabriek geopend. Vanuit de oude Werkspoorfabriek gaat hij, zoals Neil zelf zegt, de vierde productie revolutie verder uitrollen.

3D printbedrijf klaar voor verdere groei vanuit Werkspoorfabriek

Een poosje geleden heeft Parts on Demand de EOS 3D printers verhuisd van Tiel naar Utrecht. Daar heeft het bedrijf de intrek genomen in een deel van de oude Werkspoorfabriek. De oude fabriekshal is volledig opnieuw ingericht, afgestemd op de 3D print productie. Achter glazen wanden, goed zichtbaar voor de bezoekers, staan de EOS-machines die wekelijks tot meer dan 9.000 onderdelen printen.

De machines staan achter  glazen wanden, zodat iedere bezoeker kan zien wat er gebeurt.

 

Verzesvoudiging van de huidige capaciteit

Neil van Es en zijn team willen vanuit de nieuwe locatie de productie opvoeren naar 2,5 miljoen parts per jaar. In de 3D printfabriek is plaats voor 18 SLS printers van EOS. Dat betekent dat hij de huidige capaciteit nog kan verzesvoudigen. Parts on Demand 3D print alleen end use parts, vaak voor de machinebouw, maar ook assemblagetools (zie foto BMW 1) en andere toepassingen. Veelal gaat het seriewerk. Naast PA12 verwerkt men ook PA11, een materiaal dat het team eigenlijk beter vindt omdat het van hernieuwbare grondstoffen wordt gemaakt.

In 3D Print magazine van oktober 2018 kun je een uitgebreid artikel over Parts on Demand lezen.

Video: Parts on Demand, opening 5 april

 

Het begin van het proces.

Neil van Es (middan) samen met Henny ten Pas (rechts, Bender AM) en Klaus Klein (aerea sales manager bij EOS) bij een van de EOS P396 printers.
Geautomatiseerde post processing.
Parts on Demand 3D print onder andere assemblage tools voor de BMW 1 bij VDL NedCar.
Het Parts on Demand team dat vanuit de vroegere Werkspoorfabriek industrieel 3D printen verder gaat uitbouwen.

Back to top button