Applications

Onderzoek naar succesfactoren implementatie 3D printen in maakbedrijven

Op welke manier hebben maakbedrijven in de Benelux 3D printen geïntegreerd in hun onderneming en welke succesfactoren zijn hieruit af te leiden? Dat antwoord moet een onderzoek aan Rotterdam Business School, in nauwe samenwerking met 3D Strategies, opleveren.


Rob Martens van 3D Strategies is enkele jaren geleden zelf gepromoveerd op een internationaal onderzoek naar de succesfactoren voor een goede implementatie van 3D printen in het businessmodel van bedrijven. Nu sponsort 3D Strategies een onderzoek door een van de masterstudenten van Rotterdam Business School op dit vlak. “Rotterdam Business School en 3D Strategies doen een vervolgstudie op mijn eerder promotieonderzoek naar succesvolle manieren op 3D printen in maakbedrijven te implementeren”, zegt Rob Martens over het onderzoek.

Benelux maakindustrie

Het nieuwe onderzoek richt zich specifiek op Belgische en Nederlandse maakbedrijven die 3D printen in hun bedrijf hebben geïmplementeerd. Hoe sluit de technologie aan op hun profiel? Wat heeft het opgeleverd en welke factoren spelen een rol bij de implementatie.

Het invullen van de vragenlijst kost vijf minuten en kan online gebeuren. Het onderzoek staat alleen open voor maakbedrijven die 3D printen al geïmplementeerd hebben. Over de resultaten kun je later hier meer lezen. Klik hier om direct naar de vragenlijst te gaan.

Foto: een van de maakbedrijven die inmiddels 3D (metaal)printen hebben geïntegreerd, is Tenderworks. Hier lees je er meer over.

Back to top button