Applications

Nissan verlaagt toolingkosten met BCN3D FFF printers

Kostenbesparing kan oplopen tot 95%

Nissan brengt de kosten voor het maken van assemblagetools voor de Spaanse autofabriek met 95% omlaag door de FFF printers van BCN3D in huis te halen. Het verkort hier bovenop de doorlooptijd. Nissan 3D print inmiddels jaarlijks meer dan 100 verschillende mallen en opspanmiddelen in Barcelona. De autofabrikant wil het 3D printen van assemblagereedschappen nu uitrollen over andere fabrieken.

Het 3D printen van assemblagegereedschappen is een van de kansrijke toepassingen die bedrijven relatief eenvoudig in hun productie kunnen integreren. Nissan heeft dit samen met de Spaanse 3D printerfabrikant BCN3D gedaan in de autofabriek in Barcelona. Het zet hier de FFF 3D printers in, sinds kort ook gecombineerd met het nieuwe Smart Cabinet.

Autofabriek in Barcelona print dagelijks assemblagetools en mallen

Het hulpmiddel voor het positioneren van de voorruit. (foto’s BCN3D)

Zelf doen versus uitbesteden

Tot voor kort besteedde Nissan het 3D printen van de gereedschappen uit. “Het uitbesteden van gereedschap aan een mechanische leverancier was 20 keer duurder dan het 3D-printen van dezelfde onderdelen, terwijl de wachttijd voor gereedschap van een week terugliep naar een dag. Door de introductie van 3D-printen hebben we de toegevoegde waarde verhoogd en lage kosten gegenereerd, zonder lange levertijden. We hebben de investering in de printers zeer snel terugverdiend”, zegt Carlos Rellán Martínez, manager van onderhouds- en engineeringfaciliteiten bij Nissan Motor Ibérica Zona Franca in Barcelona. Inmiddels zijn er al meer dan 700 mallen en gereedschappen geprint, in zo’n 100 verschillende uitvoeringen.

Lage kosten per tool

De 3D geprinte mallen en gereedschappen vervangen deels metalen tooling, die Nissan in de regio liet CNC-frezen en -draaien. Vergeleken hiermee loopt de kostenbesparing op tot zo’n 95%. Voorbeelden van assemblagetools die nu geprint worden zijn een centreerinstrument voor de voorruit te bevestigen, een positioneringstool voor de onderboor en een mal om de modelnaam op het voertuig te plaatsen en uit te harden. Het bevestigingsgereedschap is geprint met TPU, kost 8 euro en het kostte in totaal 14 uur om te printen, het positioneringsgereedschap is gemaakt van ABS, kost 15 uur om te printen en kost 21,50 euro en de mal wordt in 12 uur geprint in ABS, kostenplaatje 3,45 euro. Nissan test momenteel het 3D printen met metaal.

Nissan 3D-print inmiddels ook eindonderdelen en prototypes voor de assemblagelijn voor voertuigen, waaronder de Nissan Navara 4×4 pick-uptruck.

Back to top button