Manufacturerssoftware

Naadloze integratie Solidworks en Siemens NX in Ultimaker Cura

TCT Show in Birmingham heeft afgelopen week ook bij de Nederlandse exposanten nieuw opgeleverd. Ultimaker heeft de nieuwe strategie onthuld rond de software van de Nederlandse 3D printerfabrikant. De nieuwe release van Cura biedt een naadloze integratie met CAD software zoals Siemens NX en Solidworks.

 

Software in het hart van nieuwe strategie 3D printerfabrikant

Ultimaker heeft in Birmingham een aantal details bekend gemaakt over nieuwe softwarestrategie. Eigenlijk kun je het zelfs opvatten als de volledige strategie. Want de Nederlandse printerfabrikant stelt software voortaan centraal. Ultimaker zet de software in het hart van de strategie en gaat via regelmatige updates de hardware voortdurend verbeteren. De eerste twee updates betreffen Ultimaker Cura en Cura Connect.

 

1 miljoen gebruikers Cura

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 1 miljoen gebruikers van de Cura slice software. Siert Wijnia, co-founder: “We gaan continu nieuwe toepassingen voor onze 3D printers ontwikkelen om een nog verder geïntegreerde oplossing te bieden voor de 1 miljoen gebruikers.” In de nieuwe release, die 17 oktober beschikbaar komt, zit onder andere de integratie met CAD pakketten zoals SolidWorks en Siemens NX. Ultimaker zegt dat door de naadloze integratie het gemakkelijker wordt voor bedrijven om nieuwe workflows te ontwikkelen, aangepast aan de specifieke behoeften.

 

Ultimaker
Voor toekomstige 3D printfabrieken ontwikkelt Ultimaker een compleet systeem, bestaande uit rekken voor de printers en software om tientallen printers vanuit een server aan te sturen.

Cura Connect voor printerfarms

Een paar weken later, 7 november, komt Cura Connect. Met deze software kun je een 3D printerfarm bedienen. Cura Connect koppelt meerdere Ultimaker 3D printers aan elkaar zodat ze vanuit één platform aangestuurd kunnen worden. De 3D printerfabrikant ziet dit onder meer als een oplossing voor het 3D printen van kleinere series. Vorig jaar liet Ultimaker dit al een keer zien tijdens de European AM show in Amsterdam. Cura Connect wordt onderdeel van Cura. De nieuwe softwareversie draait ook in combinatie met de allereerste generatie Ultimakers. De software is open voor ontwikkelaars van plugins voor de koppeling met andere systemen.

 

 

Back to top button