Technology

Massivit lanceert op Drupa nieuwe 3D GDP printer

Massivit 3000 met printvolume van 1,2 bij 1,5 bij 1,8 meter

Massivit lanceert eind mei tijdens Drupa in Düsseldorf de nieuwe Massivit 3000. Het gaat hier om een 3D printer voor de productie van 3D voorwerpen voor zowel de reclame- als entertainment industrie.


3D printerfabrikant heeft ’s werelds grootste 2D print vakbeurs, Drupa, uitgekozen voor de lancering van het nieuwe 3000 model. Hiermee kiest het dus nadrukkelijk voor de markt waarin deze 3D printer zijn plek moet vinden, namelijk de productie van unieke 3D-displays, 3D reclameborden, gecombineerde 2D/3D-puntdisplays, interactieve rekwisieten voor evenementen, themaparkdecors en mallen voor thermovormen.


Betaalbaarder

De Massivit 3000 is gebaseerd op dezelfde Gel Dispensing Printing (GDP)-technologie die tot nu toe in veertig landen is gebruikt. Het nieuwe model is volgens de fabrikant vooral beter betaalbaar en daardoor bereikbaar voor een grotere groep bedrijven. Het formaat is 1,2 bij 1,5 bij 1,8 meter, zodat ook met de Massivit 3000 grote displays in één keer geprint kunnen worden. Tegelijk met de 3D printer toont de fabrikant een reeks speciaal ontworpen printmaterialen voor retail- en entertainmentomgevingen, waaronder een vlamvertragend materiaal dat voldoet aan de ASTM E84-norm.


Mijlpaal

Erez Zimerman (CEO) noemt de lancering van de Massivit 3000 een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. “ Onze bijdragen aan de reclame- en entertainmentmarkten zijn al aanzienlijk geweest, met de levering van grootformaat 3D printmogelijkheden met een ongekende snelheid. De introductie van de nieuwe Massivit 3000 breidt de toegang tot deze baanbrekende technologie uit naar een veel breder scala van bedrijven.”


De lancering gebeurt tijdens de eerste beursdag van Drupa, die van 28 mei tot en met 7 juni in Messe Düsseldorf plaatsvindt. Op 2 juni geeft Massivit CEO Erez Zimerman een presentatie over de nieuwe 3D printer. Hier vind je meer over de lezing op Drupa

Back to top button