3D printmarktManufacturersMaterialsTechnology

Massivit 3D lanceert 3D gelprinting voor buitenreclame

3D printerfabrikant Massivit 3D lanceert komende week op Drupa in Düsseldorf de Massivit 1800, een 3D printer voor producten tot 1800 mm hoog. Niet eens de afmeting, met name de snelle GDP gelprinttechnologie moet voor een doorbraak gaan zorgen. De entrepreneur denkt hiermee de wereld voor buitenreclame en bewegwijzering op zijn kop te kunnen zetten. “Wij verwachten dat deze printer de manier van high level marketing en advertising gaat veranderen”, zegt Avner Israeli.

 

Drupa is een klassieker onder de beurzen, maar tot nog toe gericht op alles wat met 2D drukken en printen te maken heeft. Dit jaar is er voor het eerst een paviljoen voor 3D printers. Logisch, want grote spelers in de 2D printmarkt begeven zich op de 3D printmarkt. Er gaat een verschuiving in de markt komen. Dat denkt ook Avner Istraeli, CEO van Massivit 3D. “Alhoewel ik geen glazen bol heb, denk ik dat de wijze waarop 3D printen zich ontwikkeld heeft in andere sectoren een goede graadmeter is voor waar we wellicht naar toe gaan. Ik ben verbaasd als we komende jaren niet aanvullende 3D toepassingen gaan zien waar we nu nog niet eens aan denken.”

 

Massivit print met gel die direct uithardt wat support overbodig maakt

 

Massivit 1800
De Massivit 1800 gaat op Drupa in Dusseldorf in premiere.

1800 mm hoog zonder support

Avner Israeli denkt dan onder andere aan het 3D printen van relameobjecten, signs en andere opvallende en grote producten uit de buitenreclame. Precies daar speelt hij met de Massivit 1800 op in. Hij durft zelf te spreken over het ‘heruitvinden’ van 3D printen. “De ontwikkeling van deze 3D printer hebben we zelf gezien als 3D printen opnieuw uitvinden. Dat betreft dan vooral de nieuwe, beschermde printtechnologie GDP, wat staat voor Gel Dispensing Printing. Essentieel is dat deze technologie het mogelijk maakt dat de gel direct vast wordt en we daarmee met een hoge snelheid kunnen 3D printen.” Gekoppeld aan enkele andere innovaties heeft het team van Avner Israeli met de Massivit 1800 een 3D printer ontwikkeld die snel (tot 35 cm per uur) grote niet verticale wanden kan printen zonder supportstructuren of zonder dat je een massief product moet 3D printen. De maximale afmetingen zijn 1,5 bij 1,2 bij 1,8 meter. De kern van deze 3D printtechniek is Dimengel, de gel waarmee geprint wordt. Massavit 3D voert hiermee de printsnelheid drastisch op en brengt de kosten en het gewicht van buitenreclame objecten omlaag.

 

Massivit
Op de foto wordt duidelijk hoe groot de 3D printer van Massivit print.

Nieuwe markt: signs

Avner denkt dat dit voor bedrijven die over groot formaat printers voor de signbusiness beschikken, heel nieuwe markten kan openen. Het biedt hen een kans zich te differentiëren in deze uiterst competitieve markt. “Brand- en marketingmanagers zullen altijd blijven zoeken naar het maximaliseren van de Wow factor. De mogelijkheid om aandachttrekkes, waarde toevoegende visuele communciatie te reeren wordt nu mogelijk.”

Drupa vindt in de Messe Düsseldorf plaats van 31 mei tot en met 10 juni. Massivit 3D vind je naast het 3D printpaviljoen (touchpoint) in hal 7 C40. Elke dag verzorgt het bedrijf, net als andere 3D print exposanten, een lezing.

Back to top button