3D printmarkt

AddUp start met LevelUp om klanten te ondersteunen bij AM

Van kickstarter campagne tot en met partnership voor groei

Met de nieuwe afdeling, LevelUp, breidt de Franse fabrikant van zowel L-PBF als DED-systemen AddUp de ondersteuning van klanten verder uit. Het doel is de AM-markt op gang te brengen. Vanuit LevelUp gaat men consultancy, trainingen, co-design, workshops, ondersteuning bij proces automatisering en kwalificatietrajecten aanbieden.


LevelUp moet op basis van de 20 jaar ervaring die AddUp heeft, bedrijven de ondersteuning bieden die nodig is om te gedijen in de snel evoluerende wereld van metaal 3D printen, licht Jean Rivoire, Directeur Klantenservice bij AddUp, het nieuwe initiatief toe. De ambitie om uit de blinken gecombineerd met de ervaring is de ondersteuning die klanten nodig hebben om zich verder te ontwikkelen op AM-vlak.


Drie thema’s

Het aanbod van LevelUp, een nieuwe afdeling binnen de onderneming, is gestructureerd rond drie thema’s: Additive Journey Kickstart; Industrial Launch Support en Business Growth Partnership. Zoals de benamingen doen vermoeden, is de Additive Journey Kickstart bedoeld voor bedrijven die ondersteuning zoeken bij het ontwikkelen van hun AM-strategie. LevelUp helpt organisaties om hun vaardigheden te trainen en helpt met co-design van de eerste applicaties. Bij het tweede aanbod, Industrial Launch Support, gaat het om maatwerkcontracten met bedrijven die industrieel willen gaan 3D metaalprinten. En onder Business Growth Partnership ondersteunt de afdeling van AddUp klanten om de groei op AM-vlak te versnellen en maximale productiviteit te bereiken.


Joint venture Michelin en Fives

AddUp is de joint venture tussen bandenfabrikant Michelin en machinebouwer Fives, ontstaan toen Michelin voor het eerst begon met het industrialiseren van het L-PBF-proces) en overgenomen bedrijven die gespecialiseerd zijn in additieve productietoepassingen. AddUp heeft ook ervaring met industriële activiteiten en serieproductie, aangezien het bedrijf een van de grootste fabrieken voor additieve metaalproductie in Europa heeft. Het machineportfolio van AddUp bestaat uit de FormUp reeks, een open L-PBF systeem, en de BeAm Modulo en Magic lijn DED-systemen.

Back to top button