Materials

Liqcreate Premium Model: DLP-resin voor dentale toepassingen

Liqcreate brengt een nieuw materiaal voor open source LCD en DLP 3D printers uit. Liqcreate Premium Model onderscheidt zich door de nauwkeurigheid waarmee geprint kan worden en een geringe krimp.

 

Het Woerdense Liqcreate heeft een jaar lang gewerkt aan de nieuwe fotopolymeer, Liqcreate Premium Model. Het materiaal werd speciaal ontwikkeld voor dentale laboratoria om hen te helpen hun productie op te schalen.

 

Hoge detaillering

Het gaat om een mat, ondoorzichtig huidkleurig materiaal, dat er mede voor zorgt dat ondersnijdingen in een 3D geprint dentale model heel goed zichtbaar zijn. Tijdens het printproces toont het materiaal een uitstekend krimpgedrag: de krimp is gering. Daarnaast levert het een hoge dimensionale stabiliteit. Het levert eveneens een goede detaillering van de print. Eigenschappen die het materiaal volgens de fabrikant geschikt maakt voor dentale toepassingen, zoals modellen en aligner modellen.

 

Voor DLP en LCD 3D printers

Liqcreate Premium Model kan gebruikt worden op alle open source LCD en DLP printers die met een golflengte tussen 385 en 420nm werken. Het nieuwe materiaal is vanaf 2 september beschikbaar.


Back to top button